r
Nosalty Logó

Almáspite 7. - vékony, omlós tésztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almáspite 7. - vékony, omlós tésztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1256 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 5015 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    957.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.8 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    513.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 1256 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75 g

Zsír

  • Összesen
    163.5 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    748 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3831 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    839 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1682 mg
  • Nátrium
    827 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    843.2 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    2053.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1416 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1328 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    857 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1206 micro
Összesen 5015 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat jól megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük, és egy lábosban pici vizet aláöntve megdinszteljük. 2-3 ek cukrot és ízlés szerint fahéjat keverünk hozzá közben.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a porcukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a 2 tojást. A tejfölt kanalanként adagolva jól összedolgozzuk, amíg egynemű tésztává áll az egész.
  3. Ezután késsel kettévágjuk, és az egyik felét tepsi méretűre nyújtjuk.
  4. A tepsi alját kivajazzuk, megszórjuk liszttel, majd belesimítjuk a kinyújtott tésztát.
  5. Erre zsemlemorzsát szórunk, és rákanalazzuk az almatölteléket, miközben a kanállal kissé kinyomkodjuk a levet belőle. Végül megszórjuk 1 cs vaníliás cukorral.
  6. Kinyújtjuk a tészta másik felét is, beborítjuk vele a sütit, és a tetejét óvatosan egy villával megszurkáljuk.
  7. Előmelegített sütőben, a sütő közepén kb. 30 percig sütjük.
  8. Miután a pite megsült, hagyjuk a tepsiben kicsit hűlni. A tetejét meghintjük porcukorral, és vizes késsel (hogy ne ragadjon) felkockázzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: gáztepsi 32x40x2
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 48 alkalommal
  • Receptkönyvben: 585
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 56
  • Össznézettség: 137883
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 26.

Ajánló

Aki édesebben szereti a tésztáját, az 15 dkg porcukrot is tehet bele. Nekünk a 10 dkg tökéletesen bevált. Az alma fajtájától és savanykásságától függően a töltelékbe is mehet több - vagy akár kevesebb cukor is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

"Konyhatündérkedésem" során sokféle almáspite-receptet kipróbáltam már, és nálunk ennek a fajtának van a legnagyobb sikere, így jó ideje már csak ez a recept alapján készítem. Az adagok egy gáztepsi méretre vonatkoznak, de ennél kevesebbet szerintem nem is érdemes készíteni belőle. Nálunk még langyosan már a fele elfogy! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...