r
Nosalty Logó

Almáspite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almáspite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1185 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 7105 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.8 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 1185 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.6 g

Zsír

  • Összesen
    325.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4118.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    735 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    438 mg
  • Foszfor
    1778 mg
  • Nátrium
    889 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    994.8 g
  • Cukor
    445 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    2235.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2518 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    290 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    554 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2314 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2212 micro
  • β-crypt
    260 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1240 micro
Összesen 7105 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, a levét alaposan kinyomkodjuk.
  2. A lisztet, cukrot, margarint, a sót, a szódabikarbónát és a sütőport egy nagy tálban két tenyerünk között jól elmorzsoljuk, hogy egyenletes legyen.
  3. Hozzátesszük a tojássárgáját és a tejfölt, jól összedolgozzuk.
  4. Két részre osztjuk és két akkora lapot nyújtunk belőle, hogy a sütőben lévő nagy tepsit befedje.
  5. Az első lapot 5 percig közepes hőmérsékletre előmelegített sütőben elősütjük, így az alma nem fogja eláztatni.
  6. A sütőből kivéve megszórjuk a darált dióval (ha az alma nem túl édes, akkor egy kis cukorral is), egy kis fahéjjal meghintjük és egyenletesen elterítjük rajta az almát.(Nagyon fontos, hogy az almát jól nyomkodjuk ki!)
  7. A másik lappal beborítjuk, villával megszurkáljuk, tetejét felvert tojással megkenjük.
  8. Légkeveréses sütőben, közepes hőmérsékleten világos barnára sütjük.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 505
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 111060
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekeimnél a sütemény  "kívánságlista" első helyezettje. Ilyenkor ősszel alma szezonban gyakran sütök nekik és ha szerencsém van, másnapra marad egy kicsi tízóraira. Nem tartozik a leggyorsabban elkészíthető édességek közé, de látván a sikerét megéri a fáradságot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...