r
Nosalty Logó

Almás-túróhabos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Almás-túróhabos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

Almás réteghez:

A túróhabhoz:

Összesen 678 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

Almás réteghez:

A túróhabhoz:

Összesen 4073 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

Almás réteghez:

A túróhabhoz:

Összesen 169 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 678 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.5 g

Zsír

  • Összesen
    183.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3684.5 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    629 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1196 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    526.3 g
  • Cukor
    288 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1401.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    812 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    508 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    97 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    982 micro
Összesen 4073 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.3 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Almás réteghez:

A túróhabhoz:

Elkészítés

A tésztához

  1. A jénait (sütőedényt) kibéleljük sütőpapírral. A sütőt bekapcsoljuk 180 C fokra, alsó/felső állásba, előmelegítjük. Előkészítjük a tészta hozzávalóit, ezzel kezdjük. A tojásokat a porcukorral, sóval habosra kavarjuk.
  2. Hozzáöntjük a tejet és az olajat, beleszórjuk a sütőporos lisztet, s elkavarjuk csomómentesre. Az így kapott tésztát beleöntjük a kibélelt jénaiba (sütőedénybe), elegyengetjük, lehetőleg egyenletesre, majd az előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük - tűpróbát azért végezzünk, minden sütő más!
  3. Miután megsült, egy sütőpapíros tepsi hátára ráborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, hagyjuk kihűlni.

Almás réteghez:

  1. Amíg hűl a tészta, elkészítjük az almás réteget. A megtisztított, megpucolt almát (magházát is kivesszük) apró kockákra vagdossuk egy megfelelő lábasba, fűszerezzük, ízesítjük (citromlé + őrölt fahéj), beleöntjük a víz felét, azaz 1, 5 dl-t, s feltesszük főni. Amikor megpuhult, botmixerrel pürésítjük.
  2. Közben a víz másik felével - azaz 1, 5 dl-rel - a pudingport kikavarjuk, a kihűlt tésztát visszatesszük az eredeti sütőedénybe úgy, hogy a teteje legyen most az alja.
  3. A pürésített almához öntjük a vízzel kikavart pudingport, állandó, gyors kavargatás mellett, egy-két buborékolásig felfőzzük, így besűrűsödik, szép sima lesz. Még melegen ráöntjük a tésztára, elegyengetjük, hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, összekészítjük a túróhab hozzávalóit, s hozzálátunk ennek a rétegnek az elkészítéséhez.

A túróhabhoz:

  1. A túrót villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és kifacsart levét (amennyit kell), a porcukrot, a vaníliás cukrokat, s jól összekavarjuk. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a túrós krémmel jól összeforgatjuk. Ha kihűlt az almaréteg, a túróhabot rákenjük, de nem simára, amolyan "borzasra", ezt villa segítségével oldhatjuk meg!
  2. Végül őrölt fahéjjal a tetejét kissé megszórjuk, s hűtőben pihentetjük legalább 4-5 órán keresztül. Ezután szépen lehet szeletelni - jó, ha forró vízbe mártott késsel végezzük a szeletelést. Tetszés szerinti "formára" és nagyságra vágjuk, mindenki ízlésének megfelelően! Nem marad más hátra, mint jóízűen fogyasztani - isteni finom!!! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Érdemes!!!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 650
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 26.

Ajánló

Ne tántorodjon el senki az elkészítésétől első látásra, olvasatra! Nagyon-nagyon egyszerű - csak a leírás és a hozzávalók sora hosszú -, viszont amennyire egyszerű, annál finomabb!!! Ez a másfél óra is úgy jön össze, hogy várni kell a hűlésre, közben bármit csinálhatunk - a tényleges munka kevés! Fogyasztás előtt jót tesz neki, ha szobahőmérsékleten kissé "felmelegszik"!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mennyei.......egyszerű, de nagyszerű sütike.......puha tészta... csodás ízkombináció.......imádnivaló......és még csinos is.....

Hozzávalók

A tésztához

Almás réteghez:

A túróhabhoz:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...