Almás tekercs fahéjas-mascarponés krémmel
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
55g tojás69 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
0g só0 kcal
-
35 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
25g rétesliszt91 kcal
-
150g alma70 kcal
-
0 kcal
Krém
-
63g mascarpone253 kcal
-
5g porcukor20 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10g tejföl20 kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
220g tojás277 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
8g vaníliaaroma0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
100g rétesliszt364 kcal
-
600g alma281 kcal
-
0 kcal
Krém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
40g tejföl79 kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
15.7g tojás20 kcal
-
7.2g porcukor28 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
0.5g vaníliaaroma0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
2.9g citromlé1 kcal
-
7.2g rétesliszt26 kcal
-
42.9g alma20 kcal
-
0 kcal
Krém
-
17.9g mascarpone72 kcal
-
1.5g porcukor6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2.9g tejföl6 kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 36.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 317.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.6 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 172.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 289 micro
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.7 g
Zsír
-
Összesen 146.7 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 744 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1270.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 585 mg
-
Nátrium 297 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 278.3 g
-
Cukor 180 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 690 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 376 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 608 mg
-
Retinol - A vitamin: 358 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 80 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1157 micro
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 90.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Hozzávalók
Tészta
-
4 db tojás
-
10 dkg porcukor
-
1 csipet só
-
2 ek napraforgó olaj
-
1.5 teáskanál vaníliaaroma
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
10 dkg rétesliszt
-
3 közepes db alma
Krém
-
25 dkg mascarpone
-
3 ek porcukor
-
2 ek tejföl
Elkészítés
Tészta
- Először is a sütőt bekapcsoljuk előmelegítésre - mire összeállítjuk, fel is melegszik.
- Az almákat megmossuk, félbevágjuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk, a fél citrom levével meglocsoljuk - hogy ne barnuljon -, s a sütőpapírral bélelt tepsinek, szépen sorban lerakjuk a teljes területét.
- A tojásokat - nem választjuk szét - az átszitált porcukorral, sóval keményre verjük elektromos habverővel - nem lesz olyan kemény, mint a fehérje, de meg fog kissé keményedni, azért ne próbáljuk fejre állítani az edényt, mert nem lesz süteményünk:), majd hozzáadjuk a citrom levét és héját, a vanília aromát, átkeverjük, közben a kis pohárkába kimért olajat is hozzácsorgatjuk, végül a lisztet, s így az egészet átkeverjük.
- A kapott masszát egyenletesen az almákra öntjük, elsimítjuk, s mehet a sütőbe. 20-25 perc alatt készre sütjük, de figyeljünk, amikor már szép színű a teteje, tűpróbával ellenőrizzük, nehogy odaégjen - sütőfüggő!
- Ha megsült, a sülés közben előkészített, lisztezett, tiszta konyharuhára áthelyezzük a süteményt úgy, hogy megfogjuk a sütőpapír sarkát, oldalát két kézzel, kiemeljük a tepsiből (nem fog leesni róla, nem törik el), s a tetejével a konyharuhára helyezzük, ügyesen, türelmesen! :)
- Ezután lehúzzuk óvatosan a sütőpapírt az almás aljáról - ez lesz a süti belseje -, megszórjuk az almás fűszerkeverékkel (én a tasakból szórtam érzéssel, szemre, ettől lesz a belseje még finomabb, és sötét csigavonalat "rajzol"), s a hosszabbik oldalától még forrón, szorosan feltekerjük, hagyjuk teljesen kihűlni!
- Ha kihűlt, megkenjük a krémmel a tetejét, s megszórjuk fahéjjal, majd 1 órára betesszük a hűtőbe. A krémbe villával "hullámokat" húzunk díszítésképpen - jól mutat, ilyen kissé cirmosan! :) Én V alakban szeleteltem, de lehet a megszokott módon is! Ha maradna ki a krémből, fogyasztáskor feltálalhatjuk a sütemény mellé - nekem nem maradt ki! JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ ANNAK, AKI ELKÉSZÍTI! Ne hagyja ki senki, érdemes kipróbálni! :)
Krém
- A krém összes hozzávalóját simára kikeverjük, majd bevonjuk vele a tekercset.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28x35x2
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 24 alkalommal
- Receptkönyvben: 140
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6407
- Feltöltés dátuma: 2017. november 17.
Ajánló
Ha nem kapunk mascarponét éppen akkor, amikor szeretnénk elkészíteni, megfelelő helyette a natúr vajkrém is - én készítettem már vele! Csak ebbe nem kell tejföl, s ez 20 dkg-os, de elég! Ha csupán fahéjas porcukorral szórjuk be - mert minél egyszerűbben szeretnénk megoldani, úgy is finom! A mézeskalács fűszerkeverék is kiváló hozzá, ezzel is készítettem már, de ezen a fotón az Almás sütemény fűszerkeveréket használtam! Nagyon könnyű a tésztája - fontos a rétesliszt -, simán megsütve, különböző töltelékekkel megtölthetjük! Érdemes elmenteni a receptet! :) Ha a sütőpapír lehúzásakor időnként az alma rátapadna, ügyesen, egy tompa késsel levéve a papírról, helyezzük vissza az eredeti helyére (látszik), nem kell megijedni! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nagyon egyszerű, de annál nagyszerűbb, finomabb sütemény.....akár ünnepnapokon is megállja a helyét.....ízletes, zamatos, dekoratív, könnyű tésztájú desszert.....érdemes kipróbálni.....