r
Nosalty Logó

Almás tekercs fahéjas-mascarponés krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Almás tekercs fahéjas-mascarponés krémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 657 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 2630 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 189 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 657 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    146.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1270.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.3 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    690 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1157 micro
Összesen 2630 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. Először is a sütőt bekapcsoljuk előmelegítésre - mire összeállítjuk, fel is melegszik.
  2. Az almákat megmossuk, félbevágjuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk, a fél citrom levével meglocsoljuk - hogy ne barnuljon -, s a sütőpapírral bélelt tepsinek, szépen sorban lerakjuk a teljes területét.
  3. A tojásokat - nem választjuk szét - az átszitált porcukorral, sóval keményre verjük elektromos habverővel - nem lesz olyan kemény, mint a fehérje, de meg fog kissé keményedni, azért ne próbáljuk fejre állítani az edényt, mert nem lesz süteményünk:), majd hozzáadjuk a citrom levét és héját, a vanília aromát, átkeverjük, közben a kis pohárkába kimért olajat is hozzácsorgatjuk, végül a lisztet, s így az egészet átkeverjük.
  4. A kapott masszát egyenletesen az almákra öntjük, elsimítjuk, s mehet a sütőbe. 20-25 perc alatt készre sütjük, de figyeljünk, amikor már szép színű a teteje, tűpróbával ellenőrizzük, nehogy odaégjen - sütőfüggő!
  5. Ha megsült, a sülés közben előkészített, lisztezett, tiszta konyharuhára áthelyezzük a süteményt úgy, hogy megfogjuk a sütőpapír sarkát, oldalát két kézzel, kiemeljük a tepsiből (nem fog leesni róla, nem törik el), s a tetejével a konyharuhára helyezzük, ügyesen, türelmesen! :)
  6. Ezután lehúzzuk óvatosan a sütőpapírt az almás aljáról - ez lesz a süti belseje -, megszórjuk az almás fűszerkeverékkel (én a tasakból szórtam érzéssel, szemre, ettől lesz a belseje még finomabb, és sötét csigavonalat "rajzol"), s a hosszabbik oldalától még forrón, szorosan feltekerjük, hagyjuk teljesen kihűlni!
  7. Ha kihűlt, megkenjük a krémmel a tetejét, s megszórjuk fahéjjal, majd 1 órára betesszük a hűtőbe. A krémbe villával "hullámokat" húzunk díszítésképpen - jól mutat, ilyen kissé cirmosan! :) Én V alakban szeleteltem, de lehet a megszokott módon is! Ha maradna ki a krémből, fogyasztáskor feltálalhatjuk a sütemény mellé - nekem nem maradt ki! JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ ANNAK, AKI ELKÉSZÍTI! Ne hagyja ki senki, érdemes kipróbálni! :)

Krém

  1. A krém összes hozzávalóját simára kikeverjük, majd bevonjuk vele a tekercset.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x35x2
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 24 alkalommal
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6407
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 17.

Ajánló

Ha nem kapunk mascarponét éppen akkor, amikor szeretnénk elkészíteni, megfelelő helyette a natúr vajkrém is - én készítettem már vele! Csak ebbe nem kell tejföl, s ez 20 dkg-os, de elég! Ha csupán fahéjas porcukorral szórjuk be - mert minél egyszerűbben szeretnénk megoldani, úgy is finom! A mézeskalács fűszerkeverék is kiváló hozzá, ezzel is készítettem már, de ezen a fotón az Almás sütemény fűszerkeveréket használtam!  Nagyon könnyű a tésztája - fontos a rétesliszt -, simán megsütve, különböző töltelékekkel megtölthetjük! Érdemes elmenteni a receptet! :) Ha a sütőpapír lehúzásakor időnként az alma rátapadna, ügyesen, egy tompa késsel levéve a papírról, helyezzük vissza az eredeti helyére (látszik), nem kell megijedni! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon egyszerű, de annál nagyszerűbb, finomabb sütemény.....akár ünnepnapokon is megállja a helyét.....ízletes, zamatos, dekoratív, könnyű tésztájú desszert.....érdemes kipróbálni.....

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...