r
Nosalty Logó

Almás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
PSzaboIstvan
Almás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1396 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 5579 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1941.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    964 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.5 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 1396 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75 g

Zsír

  • Összesen
    206.4 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    694 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7766 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1216 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    2224 mg
  • Nátrium
    3857 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    881.9 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    1726.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    943 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    874 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    654 micro
  • β-crypt
    208 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1101 micro
Összesen 5579 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összerakjuk egy tálba a lisztet, a zsírt, a vajat, a sütőport, a porcukrot, rászórjuk a sót, és ráreszeljük a citromhéjat.
  2. Ráütjük az egyik egész tojást és a másik tojás sárgáját. A fehérjét pedig félretesszük, mert kell majd a kenéshez.
  3. Elkezdjük gyúrni a tésztát, és fokozatosan adagoljuk csak hozzá a tejfölt, figyelve, hogy mennyit vesz fel a tészta. Nálam általában belemegy a 2 ek tejföl. Ha esetleg nincs otthon tejföl, ezt a műveletet meg lehet csinálni vízzel, tejjel vagy kefirrel is. A lényeg, hogy a homogén, jól gyúrható, sima tésztát kapjunk. Ha a tészta elkészült, félretesszük egy kicsit, hadd pihenjen. Addig jöhetnek az almák!
  4. Megmossuk, meghámozzuk, és lereszeljük az almákat, majd finoman kinyomkodjuk az almák levét. (Én ezt amúgy nem hagyom veszni, hanem pohárba nyomom, és megisszuk.)
  5. A maradék almamasszát lassú tűzön, fedő alatt pároljuk kicsit úgy, hogy rátesszük a barna cukrot, a fahéjat és ízlés szerint egy kis citromlevet is akár. Ha nagyon leves maradt a massza, belekeverjük a búzadarát is. Ha nem, akkor azt majd később tesszük az alsó tésztalapra.
  6. Ha kicsit összefonnyadt és elolvadt benne a cukor, levesszük a tűzről, és azt is hagyjuk, hadd hűljön.
  7. Két részre osztjuk a tésztát. Az elsőt kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd beletesszük a kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt sütőformába, és megszórjuk a búzadarával. (Ha az nincs, jó helyette a zsemlemorzsa, a mandulaliszt vagy a dióliszt is.)
  8. Az alsó lapra rápakoljuk az almamasszát és elegyengetjük.
  9. A másik tésztát szintén ugyanúgy kinyújtjuk, mint az elsőt, majd finoman ráfektetjük az almamassza tetejére, egy villával megszurkáljuk, majd egy ecsettel jól lekenjük a maradék tojásfehérjével.
  10. 170-180 fokos sütőben, 30-35 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 2866
  • Feltöltés dátuma: 2021. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás süti
PSzaboIstvan 6 recept

Az almás sütemények a kedvenceim, úgyhogy ezt a receptet már egy ideje finomítom. Ízlés szerint készülhet vagy csak zsírral, vagy csak vajjal is, továbbá a tejföl helyett használható víz, tej vagy kefír. A búzadarát pedig fel lehet cserélni zsemlemorzsával, mandulaliszttel vagy dióliszttel. A töltelékbe pedig mehet akár durvábbra darabolt dió, sőt én néha a teljesség kedvéért még megtolom egy kis mákkal is...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...