r
Nosalty Logó

Almás sütemény Rea konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás sütemény Rea konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1532 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6122 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 215 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    66.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1285 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    552 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.3 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    665 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    617 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    536 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 1532 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    264.8 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5140.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    1226 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    2209 mg
  • Nátrium
    1234 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    881 g
  • Cukor
    425 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1463.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2662 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    293 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2470 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    2146 micro
  • β-crypt
    172 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1142 micro
Összesen 6122 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a tésztát. Ehhez a lisztet elkeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a kétféle cukrot, tojássárgáját, a reszelt citromhéjat, kevés sót és a tejfölt. Könnyen nyújtható, kicsit puha tésztát kell kapjunk.
  2. Az elkészített tészta kétharmadát hűtőbe tesszük pihenni, a maradék egyharmadot pedig fagyasztóba, ugyanis ez lesz a sütemény teteje, amit majd reszelni kell.
  3. A töltelékhez az almát hámozzuk meg, majd szeleteljük fel.
  4. Egy lábasban a margarinnal, a cukorral és a fahéjjal pároljuk félpuhára az almát, majd adjuk hozzá a két evőkanál vízzel elkevert pudingot, és sűrítsük be picit. Kicsit kihűtsük.
  5. A tojásfehérjét felverjük, de nem túl keményre, és hozzákeverjük a langyosra hűlt almához.
  6. Kivesszük a tészta nagyobbik részét a hűtőböl. Lisztezett deszkán kb 35×25 cm-es nagyságúra nyútjuk, és sütőpapíros tepsibe helyezzük.
  7. A tésztára rákanalazzuk a tölteléket, végül a fagyasztóból kivett tésztát nagylyukú reszelőn egyenletesen ráreszeljük.
  8. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük addig, míg a teteje is szépen megpirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25×35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10337
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 07.

Ajánló

Langyosan, vagy teljesen meghűlve, fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ettünk volna valami könnyű, gyümölcsös sütikét...hát erre esett a választás. Nem bántuk meg, könnyű, finom és egyszerűen elkészíthető sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...