Almás sütemény Glaser konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
33g vaj239 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
6 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
83g alma39 kcal
-
17g mandulapehely98 kcal
Összesen
616
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
200g vaj1434 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
500g alma234 kcal
-
100g mandulapehely590 kcal
Összesen
3702
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
15g vaj108 kcal
-
11.3g cukor44 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
16.5g tojás21 kcal
-
11.3g finomliszt41 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
37.5g alma18 kcal
-
7.5g mandulapehely44 kcal
Összesen
279
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 39.2 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 480.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 220 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.5 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 97.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 282 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 275 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 189 micro
Összesen
616
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.1 g
Zsír
-
Összesen 235.4 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2884.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 591 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 352 mg
-
Foszfor 1322 mg
-
Nátrium 483 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 357.2 g
-
Cukor 212 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 587.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1691 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 689 mg
-
Retinol - A vitamin: 1652 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 442 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1132 micro
Összesen
3702
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 216.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
279
kcal
Hozzávalók
-
150 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 db tojás
-
150 g finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
500 g alma
-
10 dkg mandulapehely
Elkészítés
- A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral krémesre kavarjuk. Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat.
- A lisztet elkavarjuk a sütőporral, majd kanalanként a vajas-tojásos masszához kavarjuk.
- Az almákat meghántjuk, magházat kiszúrjuk. Az almát apró kockákra vágjuk.
- A mandulaforgácsot a tésztához kavarjuk. A végén az almát is a tésztához kavarjuk.
- Egy sütőformát vékonyan kivajazunk. A tésztát elsimítjuk a formába.
- 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 50-60 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x11x7
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6391
- Feltöltés dátuma: 2013. június 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
A mandulaforgáccsal együtt keverhetünk a tésztához kb. 100 g csokoládéreszeléket is.