Almás rizskoch ahogy helena készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
helena26
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
706
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
2820
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 788.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 331 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122.8 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 335.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 297 micro
Összesen
706
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.9 g
Zsír
-
Összesen 52.6 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 750 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3153.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 1322 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 754 mg
-
Nátrium 808 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 491 g
-
Cukor 226 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1342 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 427 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 814 micro
-
Kolin: 598 mg
-
Retinol - A vitamin: 404 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 217 micro
-
β-crypt 98 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1189 micro
Összesen
2820
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 105.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A rizst átöblítjük, és feltesszük vízzel a tejforralóba főni. Amint elkezdi felszívni a vizet, öntjük rá a tejet, tegyünk hozzá csipetnyi sót, és megfőzzük.
- A tojásokat válasszuk külön, a sárgáját és a cukrot keverjük a rizshez.
- A fehérjét 3 ek cukorral verjük kemény habbá, és forrón keverjük a rizshez.
- Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével.
- Kizsírozott tepsibe öntjük a rizs felét, erre rakjuk az almát, megszórjuk 1 vaníliás cukorral és fahéjjal, majd következik a rizs másik fele.
- Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 55 alkalommal
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 20336
- Feltöltés dátuma: 2013. január 27.
Ajánló
A rizst tejforralóban főzöm meg, így nem ég le.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
helena26
458 recept
A férjem talált rá erre a receptre már nagyon régen, és hazahozta nekem. Azóta sokszor elkészítettem, és a gyermekeim imádták. Finom, pikáns ízt ad neki az alma. Voltak itt kicsit fonnyadtabb almák, és mivel már jó ideje nem készítettem el ezt a finom édességet, hát a mai ebéd ez lett!