r
Nosalty Logó

Almás réteskosárkák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Olgis
Almás réteskosárkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 554 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 2207 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 156 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 554 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    112.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1138.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.7 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    831.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 2207 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Az almákat vékony szeletekre vágjuk uborkagyaluval.
  2. A vajon cukorral, citromlével, áfonyával megpároljuk. A végén beletesszük a diót és a rumot, azzalis felfőzzük (amígaz alkohol elpárolog). Szűrőn lecsepegtetjük.
  3. A réteslapból kiveszünk 2 db-ot. A többit 12 négyzetre osztjuk (hosszában háromfelé, a szélesség mentén négy részre).
  4. Kivajazott muffinformába rakjuk, kissé elfordítva, minden másodikat olvasztott vajjal megkenjük.
  5. Kis kosárkák keletkeznek, ezekbe kerül a töltelék.
  6. Tetejüket fahéjas porcukorral megszórjuk, a maradék réteslapot rátördeljük.
  7. Kevés olvasztott vajat cseppentünk a tetejükre, és szeletelt mandulával megszórjuk.
  8. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10394
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 13.

Ajánló

Hamar megsül. Mandula helyett darabos dió is kerülhet a tetejére. A töltelékbe áfonya helyett mazsolát is használhatunk. Rum helyett aroma használható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kellemes savanykás ízhatás. Így, együtt a réteslap és a töltelék. A töltelék ízlés szerint változtatható idénygyümölcsökkel. Például nagyon finom az alján kanálnyi mascarponéval, rá pedig rebarbara, aztán a gyümölcsök, kissé megpárolva cukorral (de lecsepegtetve, mert máskülönben elázik a réteslap, nem lesz ropogós). Körte, alma, szilva, őszibarack, minden szóba jöhet.

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...