r
Nosalty Logó

Almás-rebarbarás crumble

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Audrey
Almás-rebarbarás crumble
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Gyümölcsös réteg

Morzsa

Összesen 344 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Gyümölcsös réteg

Morzsa

Összesen 2052 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Gyümölcsös réteg

Morzsa

Összesen 152 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 344 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    88.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1776.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307.7 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    761.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    714 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 2052 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Gyümölcsös réteg

Morzsa

Elkészítés

Gyümölcsös réteg

  1. Az almát hámozzuk meg és daraboljuk fel, a rebarbarát tisztítsuk meg és szintén daraboljuk fel.
  2. Keverjük össze a nádcukorral és a vaníliával.

Morzsa

  1. Mérjük ki egy tálba a lisztet és a zabpelyhet, keverjük össze a sütőporral, cukorral és a sóval, kockázzuk bele a hideg vajat, és kézzel morzsoljuk össze. Nem fog teljesen összeállni, egy tapadós, nedves homokszerű massza lesz.
  2. Vajazzuk ki a piteformát, tegyük bele a gyümölcsöket, majd szórjuk a tetejére a morzsát.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig süssük, amig szép aranybarnára nem pirul a morzsa. Érdemes egy alufóliát tenni a forma alá, mert előfordul, hogy kibugyog a gyümölcs.
  4. Langyosan magában vagy vaníliafagylalttal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 32
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2699
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 03.

Ajánló

Tetszés szerint bármilyen gyümölccsel elkészíthető: eper, körte, szilva, barack, stb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kedvenc desszertem a crumble vagy más néven morzsasüti, mert nagyon egyszerűen össze lehet dobni, és nem kell sok minden hozzá. Mindig az éppen szezonális gyümölccsel készíthető, de a kedvenceim az epres-rebarbarás, almás-rebarbarás és a fahéjas-szilvás változatok. Több receptet kipróbáltam, de ennél maradtam végül, mert az apró szemű zabpehelytől sokkal finomabb, ropogósabb lesz. Melegen vaníliafagyival tálalva, igazán különleges desszert, de magában is megállja a helyét.

Hozzávalók

Gyümölcsös réteg

Morzsa

Címlapról ajánljuk

További cikkek