r
Nosalty Logó

Almás-rebarbarás crumble

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Audrey
Almás-rebarbarás crumble
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Gyümölcsös réteg

Morzsa

Összesen 344 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Gyümölcsös réteg

Morzsa

Összesen 2052 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Gyümölcsös réteg

Morzsa

Összesen 152 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 344 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    88.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1776.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307.7 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    761.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    714 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 2052 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Gyümölcsös réteg

Morzsa

Elkészítés

Gyümölcsös réteg

  1. Az almát hámozzuk meg és daraboljuk fel, a rebarbarát tisztítsuk meg és szintén daraboljuk fel.
  2. Keverjük össze a nádcukorral és a vaníliával.

Morzsa

  1. Mérjük ki egy tálba a lisztet és a zabpelyhet, keverjük össze a sütőporral, cukorral és a sóval, kockázzuk bele a hideg vajat, és kézzel morzsoljuk össze. Nem fog teljesen összeállni, egy tapadós, nedves homokszerű massza lesz.
  2. Vajazzuk ki a piteformát, tegyük bele a gyümölcsöket, majd szórjuk a tetejére a morzsát.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig süssük, amig szép aranybarnára nem pirul a morzsa. Érdemes egy alufóliát tenni a forma alá, mert előfordul, hogy kibugyog a gyümölcs.
  4. Langyosan magában vagy vaníliafagylalttal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 32
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2702
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 03.

Ajánló

Tetszés szerint bármilyen gyümölccsel elkészíthető: eper, körte, szilva, barack, stb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kedvenc desszertem a crumble vagy más néven morzsasüti, mert nagyon egyszerűen össze lehet dobni, és nem kell sok minden hozzá. Mindig az éppen szezonális gyümölccsel készíthető, de a kedvenceim az epres-rebarbarás, almás-rebarbarás és a fahéjas-szilvás változatok. Több receptet kipróbáltam, de ennél maradtam végül, mert az apró szemű zabpehelytől sokkal finomabb, ropogósabb lesz. Melegen vaníliafagyival tálalva, igazán különleges desszert, de magában is megállja a helyét.

Hozzávalók

Gyümölcsös réteg

Morzsa

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...