Almás-rebarbarás crumble
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Audrey
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
Gyümölcsös réteg
Morzsa
Összesen
344
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
Gyümölcsös réteg
Morzsa
Összesen
2052
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
Gyümölcsös réteg
-
44.6g alma21 kcal
-
27.9g rebarbara4 kcal
-
1.1g étkezési keményítő4 kcal
-
1.5g nádcukor6 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
Morzsa
Összesen
152
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.3 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 126.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
344
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 22.6 g
Zsír
-
Összesen 88.2 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1776.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 579 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 716 mg
-
Nátrium 221 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 307.7 g
-
Cukor 157 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 761.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 714 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 475 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 783 micro
Összesen
2052
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Gyümölcsös réteg
- Az almát hámozzuk meg és daraboljuk fel, a rebarbarát tisztítsuk meg és szintén daraboljuk fel.
- Keverjük össze a nádcukorral és a vaníliával.
Morzsa
- Mérjük ki egy tálba a lisztet és a zabpelyhet, keverjük össze a sütőporral, cukorral és a sóval, kockázzuk bele a hideg vajat, és kézzel morzsoljuk össze. Nem fog teljesen összeállni, egy tapadós, nedves homokszerű massza lesz.
- Vajazzuk ki a piteformát, tegyük bele a gyümölcsöket, majd szórjuk a tetejére a morzsát.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig süssük, amig szép aranybarnára nem pirul a morzsa. Érdemes egy alufóliát tenni a forma alá, mert előfordul, hogy kibugyog a gyümölcs.
- Langyosan magában vagy vaníliafagylalttal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 32
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2702
- Feltöltés dátuma: 2018. július 03.
Ajánló
Tetszés szerint bármilyen gyümölccsel elkészíthető: eper, körte, szilva, barack, stb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Audrey
71 recept
Egyik kedvenc desszertem a crumble vagy más néven morzsasüti, mert nagyon egyszerűen össze lehet dobni, és nem kell sok minden hozzá. Mindig az éppen szezonális gyümölccsel készíthető, de a kedvenceim az epres-rebarbarás, almás-rebarbarás és a fahéjas-szilvás változatok. Több receptet kipróbáltam, de ennél maradtam végül, mert az apró szemű zabpehelytől sokkal finomabb, ropogósabb lesz. Melegen vaníliafagyival tálalva, igazán különleges desszert, de magában is megállja a helyét.