r
Nosalty Logó

Almás rácsos

5,0

1 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
gicus
Almás rácsos
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

581
Kalória
8.8g
Fehérje
87.6g
Szénhidrátok
22.5g
Zsír
122.5g
Víz
30g
Koleszterin
5g
Rost
33.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 581 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3480 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 222 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    122.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 581 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    135.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5140.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1189 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1863 mg
  • Nátrium
    1765 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.7 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    735.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1328 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1110 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 3480 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 222 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta minden hozzávalóját egy nagy tálba rakjuk, és kezdődhet a gyúrás. Ha nagyon nem akar összeállni, egy pár csepp tejet lehet beletenni. Akkor jó a tészta, ha nem ragad a tál aljához.
  2. A tésztát két azonos részre osztjuk. Az egyik felét a tepsi méretére nyújtjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Nekem olyan 5 mm vastag lesz.
  3. Majd megszórjuk zsemlemorzsával annyira, hogy fedje a tésztát. Ez fogja felszívni az alma felesleges levét.
  4. Egyenletesen elosztjuk rajta tölteléket.
  5. A tészta másik feléből " kígyókat" sodrunk, és szép négyzetrácsosan az alma tetejére rakjuk. Egy picit a keresztpontoknál megnyomkodjuk, hogy szépen összesüljenek. Nem kell lekenni, mehet a 180 fokra ( gáz 5-ös ) előmelegített sütőbe. Amikor szép aranybarna a teteje, akkor kész.

A töltelékhez

  1. Az almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Belekeverjük a fahéjat, a cukrot és a citrom levet. Mindenki annyit rak bele, amilyen a szájíze. (Szoktam fahéj nélkül is, mert van allergiás a családban, és nem tűnik fel a különbség.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x30

Gyerekkorom nagy kedvence ez a süti. Ha valami gyors süteményre vágytunk, édesanyám mindig ezt készítette. Most én csinálom, mert bármilyen alkalomra nagyon szereti a család.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!