r
Nosalty Logó

Almás rácsos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
gicus
Almás rácsos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 581 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3480 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 222 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 581 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    135.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5140.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1189 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1863 mg
  • Nátrium
    1765 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.7 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    735.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1328 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1110 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 3480 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta minden hozzávalóját egy nagy tálba rakjuk, és kezdődhet a gyúrás. Ha nagyon nem akar összeállni, egy pár csepp tejet lehet beletenni. Akkor jó a tészta, ha nem ragad a tál aljához.
  2. A tésztát két azonos részre osztjuk. Az egyik felét a tepsi méretére nyújtjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Nekem olyan 5 mm vastag lesz.
  3. Majd megszórjuk zsemlemorzsával annyira, hogy fedje a tésztát. Ez fogja felszívni az alma felesleges levét.
  4. Egyenletesen elosztjuk rajta tölteléket.
  5. A tészta másik feléből " kígyókat" sodrunk, és szép négyzetrácsosan az alma tetejére rakjuk. Egy picit a keresztpontoknál megnyomkodjuk, hogy szépen összesüljenek. Nem kell lekenni, mehet a 180 fokra ( gáz 5-ös ) előmelegített sütőbe. Amikor szép aranybarna a teteje, akkor kész.

A töltelékhez

  1. Az almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Belekeverjük a fahéjat, a cukrot és a citrom levet. Mindenki annyit rak bele, amilyen a szájíze. (Szoktam fahéj nélkül is, mert van allergiás a családban, és nem tűnik fel a különbség.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15322
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkorom nagy kedvence ez a süti. Ha valami gyors süteményre vágytunk, édesanyám mindig ezt készítette. Most én csinálom, mert bármilyen alkalomra nagyon szereti a család.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...