r
Nosalty Logó

Almás pite szórt dióval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás pite szórt dióval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 840 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5033 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 152 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    960.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 840 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.7 g

Zsír

  • Összesen
    164.8 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5762.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    1398 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    2541 mg
  • Nátrium
    1243 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    836.3 g
  • Cukor
    377 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    1918.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1158 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    612 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1085 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    690 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1363 micro
Összesen 5033 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat elmorzsoljuk a lisztben, hozzáadjuk a többi alapanyagot, és tésztává gyúrjuk.
  2. Két bucit készítünk, hideg helyre tesszük pihenni.
  3. Hozzáfogunk az alma pucolásához, a magházát és a héját eltávolítjuk, az almát lereszeljük, picit hagyjuk állni, míg levet ereszt.
  4. A tepsit kivajazzuk (zsír vagy olaj is jó). Az egyik tésztabucit szépen elegyengetjük a tepsi alján, az oldalain peremet kialakítva.
  5. A reszelt almát kifacsarjuk, majd egy rétegben a tésztára egyengetjük
  6. Az alma réteget egyenletesen megszórjuk cukorral, fahéjjal és vaníliás cukorral, ráfacsarjuk a citrom levét és ráreszeljük a héját.
  7. A másik tésztabucit a tepsinek megfelelő méretűre nyújtjuk, majd az almaréteg tetejére tesszük (összetapasztjuk az alsó tésztaréteg peremével, hogy az alma ne érjen a tepsi oldalához).
  8. A tészta tetejét villával néhol megszúrkáljuk, egész tojással megkenjük, durvára darált vagy darabos dióval meghintjük
  9. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: gáztepsi
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8661
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 11.

Ajánló

Kásásabb és savanyú almákból egyaránt finom, főleg ha keverjük őket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rengeteg alma volt itthon, és már kezdtek rohadni, gyorsan tenni kellett valamit.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...