r
Nosalty Logó

Almás pite maradék főtt krumpliból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petruska
Almás pite maradék főtt krumpliból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 409 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3261 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 165 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 409 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    94.5 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4426 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1096 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1892 mg
  • Nátrium
    1139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    576.9 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1059 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    866 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    811 micro
Összesen 3261 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit áttörjük, a sütőport a lisztbe keverjük, az egészet átszitáljuk.
  2. A hozzávalókat összedolgozzuk, fél órát pihentetjük.
  3. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, vagy ha teflonos, akkor olajjal kikenünk.
  4. A deszkát jól belisztezzük, mert a tészta lágy lesz, ne ragadjon!
  5. A fele mennyiségű tésztát a tepsi méretére kinyújtjuk, megkenjük lekvárral.
  6. A reszelt almát kicsavarjuk, elosztjuk a tésztán, megszórjuk a tetejét cukorral, fahéjjal.
  7. A tészta másik felét is kinyújtjuk, befedjük vele az almás részt. Tetejét tojással vagy tejjel megkenjük, tűvel megszurkáljuk.
  8. Forró sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x45
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3718
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 10.

Ajánló

Volt maradék tojásfehérjém, ezért a képen látható módon készítettem el ezt a pitét: habos almás pite lett belőle. Ugyanúgy készült, mint a leírásban szerepel, csak a tetejére nem került tészta. Anélkül került be a sütőbe. Mikor már majdnem készen volt, akkor a rákentem az előzőleg felvert 3 tojásfehérjéből készült habot, amibe 1 ek cukor is került. Kicsit lejjebb vettem a hőfokot és szép pirosra sütöttem. Lásd még az Lekváros pite maradék főtt krumpliból receptet is! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás pite maradék főtt krumpliból
Petruska 61 recept

Ez egy régi receptem, egy volt kolleganőmtől kaptam. Most nem kenyérbe került a maradék főtt krumpli, hanem édes süti készült belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...