Almás pite maradék főtt krumpliból
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petruska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
31g burgonya18 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
31g finomliszt114 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
7g tojás9 kcal
A töltelékhez
Összesen
409
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
250g burgonya144 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
55g tojás69 kcal
A töltelékhez
Összesen
3261
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
12.7g burgonya7 kcal
-
5.1g vaj36 kcal
-
7.6g cukor29 kcal
-
2.8g tojás4 kcal
-
12.7g finomliszt46 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
2.8g tojás4 kcal
A töltelékhez
-
2.5g sárgabaracklekvár7 kcal
-
50.8g alma24 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
165
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 553.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 236 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.1 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 132.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
409
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.3 g
Zsír
-
Összesen 94.5 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 575 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4426 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 1096 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 1892 mg
-
Nátrium 1139 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 576.9 g
-
Cukor 310 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1059 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 866 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 388 mg
-
Retinol - A vitamin: 826 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 403 micro
-
β-crypt 110 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 811 micro
Összesen
3261
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 224.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A krumplit áttörjük, a sütőport a lisztbe keverjük, az egészet átszitáljuk.
- A hozzávalókat összedolgozzuk, fél órát pihentetjük.
- Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, vagy ha teflonos, akkor olajjal kikenünk.
- A deszkát jól belisztezzük, mert a tészta lágy lesz, ne ragadjon!
- A fele mennyiségű tésztát a tepsi méretére kinyújtjuk, megkenjük lekvárral.
- A reszelt almát kicsavarjuk, elosztjuk a tésztán, megszórjuk a tetejét cukorral, fahéjjal.
- A tészta másik felét is kinyújtjuk, befedjük vele az almás részt. Tetejét tojással vagy tejjel megkenjük, tűvel megszurkáljuk.
- Forró sütőben szép pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x45
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3719
- Feltöltés dátuma: 2012. november 10.
Ajánló
Volt maradék tojásfehérjém, ezért a képen látható módon készítettem el ezt a pitét: habos almás pite lett belőle. Ugyanúgy készült, mint a leírásban szerepel, csak a tetejére nem került tészta. Anélkül került be a sütőbe. Mikor már majdnem készen volt, akkor a rákentem az előzőleg felvert 3 tojásfehérjéből készült habot, amibe 1 ek cukor is került. Kicsit lejjebb vettem a hőfokot és szép pirosra sütöttem. Lásd még az Lekváros pite maradék főtt krumpliból receptet is! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Petruska
61 recept
Ez egy régi receptem, egy volt kolleganőmtől kaptam. Most nem kenyérbe került a maradék főtt krumpli, hanem édes süti készült belőle.