r
Nosalty Logó

Almás pite Gabimami konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Almás pite Gabimami konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A piskótához

Összesen 675 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A piskótához

Összesen 3377 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A piskótához

Összesen 174 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.2 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 675 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    784 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1952.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    971 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    636 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1035.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    665 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1306 micro
Összesen 3377 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A piskótához

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, és a hozzávalókkal sima tésztát gyúrunk.
  2. Majd lisztezett deszkán kinyújtjuk egy 39x30 cm-es tepsimérethez.
  3. Zsírral kikent, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, kissé villával megszurkáljuk, megszórjuk 1 ek búzadarával.
  4. Az almatölteléket kifacsarjuk, és egyenletesen elterítjük rajta.
  5. Majd a maradék búzadarával megszórjuk, s félretesszük.
  6. A piskótához felütjük a tojásokat, hozzáadjuk a vizet, cukrot vagy édesítőszert, és kézi robotgéppel felverjük fehéredésig.
  7. Majd a szódabikarbónás lisztet óvatosan elkeverjük, és az almára egyenletesen elsimítjuk.
  8. Előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 62195
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás pite Gabimami konyhájából
Gabimami58 139 recept

A megszokott almás pitét én újjávarázsoltam, és sokkal jobban ízlik a családnak is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A piskótához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...