r
Nosalty Logó

Almás pite franciásan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás pite franciásan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3252 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 272 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    159.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1932.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    820 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1155.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1648 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    782 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1539 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1210 micro
  • β-crypt
    141 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1557 micro
Összesen 3252 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felverjük a tojásokat, és elkeverjük, majd habosra turmixoljuk a cukorral. Megolvasztjuk a vajat, hozzáöntjük, ízesítjük tejszínes-mogyis aromával és vanília aromával a lötyit, majd folyamatosan hozzákeverjük a lisztet. Ezt is robotgéppel homogénre kavarjuk. Nos, a masszánk kész is . : )
  2. Kikenjük egy csipet vajjal a kör alakú tepsit, majd be is lisztezzük.
  3. Öntsük bele a masszánk ¾-ét. Fontos, hogy ne az összest, mert lesz még rá szükség.
  4. Előkészítjük az almákat. Megmossuk, és szeletekre vágjuk. Kis holdakra vágva a szeleteket körbe helyezgetjük a sütibe. Középre vízszintesen kör alakúakat helyezünk. Így kész az első réteg alma.
  5. A tetejére karamellizálhatunk cukrot, 1 evőkanálnyi cukrot hevítünk kis lábasban folyamatos kevergetés közben, s mikor szép barna, folyékony, gyorsan ráöntjük. (Ilyenkor ajánlott rögtön elmosni a lábast, mert belekeményedhet.)
  6. Jöhet a puding. ¼ liter tejet melegítünk a főzőlapon, közben egy kis tejben elkeverjük a pudingport 3 evőkanál cukorral, és a rumaromával. Majd beleöntjük a forralódó tejbe, s kevergetés közben pudingá főzzük. Ha kész , akkor a süti közepébe és köré csorgatjuk.
  7. Megint almát szeletelünk, s kívülről befele, először a holdacskákat a szélére fektetve helyezzük, majd egy függőleges köralakba helyezgetjük őket.
  8. Majd teljesen a közepébe rózsát formázunk, centrikusan helyezgetve a szeleteket, akár egyre kisebbeket, közepébe egy kis kockát.
  9. 1 dl tejet elkeverünk fahéjjal, s az almákra csorgatjuk.
  10. Aztán a maradék masszát egy habzsákba/zacskóba szedjük, ha zacskó, akkor kivágjuk az egyik sarkát, és mint a mézeskalács díszítésénél, mintázzuk a sütit csillagalakba, majd körbe nyomjuk ki a tésztát. Így lesz egy kis pereme a sütinknek.
  11. 10 percet nagylángon, s olyan 30 percet közepes lángon sül a sütőben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9989
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fincsi lett. : ) És jól is mutat… Mindenkinek, aki szereti a gyümölcsös puddingos puha finomságokat. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...