r
Nosalty Logó

Almás pite csokoládémorzsás habbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Almás pite csokoládémorzsás habbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Hab

Teteje

Összesen 392 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Hab

Teteje

Összesen 4719 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Hab

Teteje

Összesen 228 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 392 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    178.4 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1040 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1787.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    737.6 g
  • Cukor
    447 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    976.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1488 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1430 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    588 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    982 micro
Összesen 4719 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Hab

Teteje

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához egy tálban összekeverjük a szitált lisztet, a sót, a cukrot, a szódabikarbónát és a citromhéjat. A vajat/margarint elmorzsoljuk benne, és a tojások sárgájával összegyúrjuk. Igyekezzünk gyorsan dolgozni, mert a zsiradék felmelegszik a kezünktől.
  2. A tészta 3/4 részét betesszük a hűtőszekrénybe, a többi részéhez hozzágyúrjuk a reszelt csokoládét, és azt a fagyasztóba tesszük pihenni.
  3. Egy 20×30 cm nagyságú tepsibe beleszabunk egy darab sütőpapírt, a tészta 3/4 részét azon nyújtjuk ki. A papírral együtt könnyebb a tésztát a tepsibe emelni. Hagyjunk a tésztára annyit, hogy egy kis pereme is legyen. Szórjuk meg a morzsával, majd villával alaposan szurkáljuk meg. Öntsük rá a kihűlt almatölteléket, simítsuk rajta el.
  4. A töltelék tetején elegyengetjük a cukros habot, majd a fagyasztóban lévő tésztadarabkát nagy lyukú reszelőn rá reszeljük. Előmelegített sütőben, 180 C fokon, körülbelül 25-30 percig sütjük.
  5. Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerinti kockákra vágva szervírozzuk.

Töltelék

  1. A vajat a cukrokkal megolvasztjuk, és a reszelt almát kissé megpároljuk rajta. Ízlés szerint fahéjjal ízesítjük.

Hab

  1. A tojások fehérjét, a sóval kemény habbá verjük, majd több részletben tovább habosítjuk a cukrokkal mindaddig, míg szép fényes nem lesz.

Teteje

  1. A csokit lereszeljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30 × 20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 744
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a linzertésztát, szeretem az almát, és már régen volt... Na és a vitamin végett is, mert azért így is jut a szervezetnek.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Hab

Teteje

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...