r
Nosalty Logó

Almás pite ahogy Glaser készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Almás pite ahogy Glaser készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Azonkívül:

Összesen 825 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Azonkívül:

Összesen 3304 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Azonkívül:

Összesen 203 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 825 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    167.2 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1152 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    895.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    562 micro
Összesen 3304 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    70.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Azonkívül:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tésztához valókból sima tésztát gyúrunk, kb. 15 percet pihentetjük.
  2. Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, kicsavarjuk, majd a cukorral, fahéjjal és a citromhéjjal ízesítjük.
  3. A tésztából két lapot nyújtunk, egyiket a vajjal tepsibe rakjuk, egy kicsit a széleire is felhúzzuk, megszórjuk a darával, egyenletesen elosztjuk rá az almát, befedjük a másik lappal. Egy villával megszurkáljuk, megszórjuk a cukorral.
  4. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 50 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x20x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 7110
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvenc almás süteményem. Zsír helyett használhatunk 135 g vajat vagy 170 g margarint.

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Azonkívül:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...