r
Nosalty Logó

Almás-morzsás desszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Almás-morzsás desszert
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Az almák karamellizáláshoz

A morzsalékhoz

A sütéshez és díszítéshez

Összesen 571 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Az almák karamellizáláshoz

A morzsalékhoz

A sütéshez és díszítéshez

Összesen 2289 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Az almák karamellizáláshoz

A morzsalékhoz

A sütéshez és díszítéshez

Összesen 195 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 571 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    140.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    955.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.3 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    665.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    694 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    658 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 2289 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Az almák karamellizáláshoz

A morzsalékhoz

A sütéshez és díszítéshez

  • 2 ek vaj (az edénykék kikenéséhez )
  • 4 dkg dió (őrölt)
  • 4 teáskanál lekvár/ dzsem (ízlés szerint fekete ribizli, sárgabaracklekvár)

Elkészítés

Az almák karamellizáláshoz

  1. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és felkockázzuk.
  2. Egy serpenyőben az almákatvajjal, cukorral, fahéjjal, citromlével összesütjük, karamellizáljuk ügyelve arra, hogy ne égjen meg.
  3. A tálkákat kivajazzuk, megszórjuk dióval és elosztjuk benne a karamellizált almát.
  4. A morzsalék hozzávalóit elkezdjük összegyúrni, de még mielőtt összeállna tésztává, hagyjuk morzsalékosan és szórjuk rá a tálkákban lévő almára.
  5. Végül 1-1 teáskanálnyi lekvárt tegyünk a morzsalék tetejére.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük.
  7. Melegen és hidegen egyaránt fogyaszthatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10743
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 05.

Ajánló

Süthetjük kisebb tálkákban (szufléformákban), de közepes nagyságú sütőtálban, piteformában is elkészíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az almás-morzsás tálkákban sült desszert a gyors édességek táborához tartozik. Gyorsasága mellett másik erénye, hogy kevés alapanyagból laktató desszertet készíthetünk.

Hozzávalók

Az almák karamellizáláshoz

A morzsalékhoz

A sütéshez és díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...