Almás-morzsás desszert
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
Az almák karamellizáláshoz
A morzsalékhoz
-
13g vaj90 kcal
-
13g dió82 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
18g finomliszt64 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
A sütéshez és díszítéshez
Összesen
571
kcal
- 2% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
Az almák karamellizáláshoz
A morzsalékhoz
-
50g vaj359 kcal
-
50g dió327 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
A sütéshez és díszítéshez
-
28g vaj201 kcal
-
40g dió262 kcal
-
32g lekvár/ dzsem89 kcal
Összesen
2289
kcal
- 2% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
Az almák karamellizáláshoz
A morzsalékhoz
-
4.3g vaj31 kcal
-
4.3g dió28 kcal
-
4.3g cukor16 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
0.5g narancshéj0 kcal
A sütéshez és díszítéshez
-
2.4g vaj17 kcal
-
3.4g dió22 kcal
-
2.7g lekvár/ dzsem8 kcal
Összesen
195
kcal
- 2% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 35 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 238.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.8 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 166.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 164 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
571
kcal
- 2% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.9 g
Zsír
-
Összesen 140.1 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 955.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 199 mg
-
Foszfor 498 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 259.3 g
-
Cukor 163 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 665.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 694 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 658 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 360 micro
-
β-crypt 80 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 231 micro
Összesen
2289
kcal
- 2% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 81.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
Az almák karamellizáláshoz
A morzsalékhoz
-
5 dkg vaj
-
5 dkg cukor
-
7 dkg finomliszt
A sütéshez és díszítéshez
Elkészítés
Az almák karamellizáláshoz
- Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és felkockázzuk.
- Egy serpenyőben az almákatvajjal, cukorral, fahéjjal, citromlével összesütjük, karamellizáljuk ügyelve arra, hogy ne égjen meg.
- A tálkákat kivajazzuk, megszórjuk dióval és elosztjuk benne a karamellizált almát.
- A morzsalék hozzávalóit elkezdjük összegyúrni, de még mielőtt összeállna tésztává, hagyjuk morzsalékosan és szórjuk rá a tálkákban lévő almára.
- Végül 1-1 teáskanálnyi lekvárt tegyünk a morzsalék tetejére.
- 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük.
- Melegen és hidegen egyaránt fogyaszthatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 134
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 10741
- Feltöltés dátuma: 2010. november 05.
Ajánló
Süthetjük kisebb tálkákban (szufléformákban), de közepes nagyságú sütőtálban, piteformában is elkészíthetjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az almás-morzsás tálkákban sült desszert a gyors édességek táborához tartozik. Gyorsasága mellett másik erénye, hogy kevés alapanyagból laktató desszertet készíthetünk.