r
Nosalty Logó

Almás-majonézes kínai kel saláta

5,0

1 ÉRTÉKELÉS24 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ági78
Almás-majonézes kínai kel saláta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A salátához

A díszítéshez

344
Kalória
10.9g
Fehérje
26.2g
Szénhidrátok
23.2g
Zsír
308.6g
Víz
253.3g
Koleszterin
4.5g
Rost
18.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához

A díszítéshez

Összesen 344 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához

A díszítéshez

Összesen 1370 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához

A díszítéshez

Összesen 86 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    308.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 344 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    92.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1013 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2539.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    784 mg
  • Nátrium
    784 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.8 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1234.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    694 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    516 micro
  • Kolin:
    802 mg
  • Retinol - A vitamin:
    597 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1087 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1224 micro
Összesen 1370 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 86 kcal

Elkészítés

A salátához

  1. A tejfölt a majonézzel, mustárral, citromlével, cukorral, sóval és borssal egy tálban alaposan összekeverjük.
  2. A kínai kelt és a lilahagymát megtisztítjuk, az almákat megmossuk.
  3. A kínai kelt leveleire szedjük, míg el nem jutunk a zsengébb közepéig. A leveleket hosszában félbe vágjuk, majd 1 cm széles csíkokra vágjuk. (Ha túl erős ízre is és állagra is a levél középső erezett része, nyugodtan vágjunk ki belőle; bár ennyivel kevesebb lesz a salátánk.:) A középső részt "felkarikázzuk".
  4. Az almát négy részre vágjuk, megfosztjuk magházától, majd 1x1 cm-es kockákra vágjuk.
  5. A hagymát szintén négy részre vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
  6. A zöldségeket és az almát egy tálba tesszük, ráöntjük a majonézes mártást, alaposan összekeverjük, majd 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
  7. Tálalás előtt cikkekre vágott kemény tojással díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Egész kicsik lehettünk, mikor először készítettünk ilyen salátát otthon. Azóta is az egyik nagy kedvenc. Szinte minden alkalommal asztalra kerül, ha összejön a család. Öcsém kedvéért jégsalátával vagy fejes salátával készítjük egy részét, mert ő nem rajong a kínai kelért. Ha fejes salátából készítjük, akkor csak közvetlenül fogyasztás előtt keverjük össze a frissen felvágott salátát a többi hozzávalóval, mert hamar összeesik. További képek a blogomon.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ecetes céklasaláta

Kedvenc savanyúságunkat könnyen elkészíthetjük házilag is, ráadásul sokkal-sokkal olcsóbban! Az ecetes céklasaláta az egyik legegyszerűbb és legfinomabb savanyúság, ami kötelező ...

Rosanics Petra

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Gréti

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Petrezselymes tojásfasírt

Valaki mesélt a tojásfasírtról, hogy gyerekkorában mennyire szerette, elmondása alapján próbáltam elkészíteni. A sok petrezselyemtől lesz igazán friss, amolyan nyárias, könnyed ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!