r
Nosalty Logó

Almás lepény Katától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Almás lepény Katától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tálaláshoz

Összesen 602 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tálaláshoz

Összesen 4815 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tálaláshoz

Összesen 143 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 602 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    148.5 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3614.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    882 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1527 mg
  • Nátrium
    789 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    844.4 g
  • Cukor
    449 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    2073.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1128 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    844 micro
  • β-crypt
    246 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    923 micro
Összesen 4815 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, összegyúrjuk a vajjal, tojássárgájával, cukorral és annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
  2. A tésztát a hűtőbe tesszük.
  3. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük.
  4. A tészta felét kinyújtjuk, kizsírozott tepsibe rakjuk, és megszórjuk kevés zsemlemorzsával vagy durvára vágott dióval.
  5. Az alma levét kinyomkodjuk, szétterítjük a tepsiben, megszórjuk 8 ek cukorral, meghintjük őrölt fahéjjal.
  6. A tészta másik felét is kinyújtjuk, rátesszük a sütemény tetejére.
  7. A tojásfehérjét kicsit felverjük, megkenjük vele a tésztát, villával megszurkáljuk a felső tésztaréteget,és már mehet is a tepsi az előmelegített sütőbe.
  8. 180-200 fokon 40-45 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 664
  • Tegnapi nézettség: 118
  • 7 napos nézettség: 1069
  • Össznézettség: 506429
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik legkönnyebben és leggyorsabban elkészíthető sütemény, amit még kezdő háziasszonyok is bátran kipróbálhatnak. Garantált a siker! Én 15 évesen sütöttem ilyet először.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...