r
Nosalty Logó

Almás lepény dióval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wagensommer Alexandra
Almás lepény dióval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 946 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4733 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 244 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.9 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 946 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    206.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1435.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    696 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    694.4 g
  • Cukor
    384 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    874.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1742 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1610 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1487 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 4733 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A linzertésztát összegyúrjuk és hűtőszekrényben pihentetjük. Addig elkészítjük a tölteléket.
  2. A tésztát 2 felé vágjuk. Majd az egyiket kinyújtjuk, villával megböködjük és előmelegített sütőben elkezdjük sütni ez kb. 10perc. Ha ez kész akkor vékonyan lekenjük a lekvárral, majd a tölteléket rátesszük, a tészta másik felét is kinyújtjuk a töltelékre tesszük, majd tojással lekenjük, villával megböködjük, megcsíkozzuk és mehet a sütőbe.
  3. Addig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz. Jó étvágyat hozzá!

Töltelék

  1. Az almát reszeljük, levét nem nyomjuk ki. A cukort, kekszet, diót, fahéjat hozzákeverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x32
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 694
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás lepény dióval
Wagensommer Alexandra 91 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...