Almás kukoricakása
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Hoprik ferencné
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
699
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
1395
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.6 g
Zsír
-
Összesen 34.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 335 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 760.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 259 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.2 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 172.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 328 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 232 mg
-
Retinol - A vitamin: 317 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 737 micro
Összesen
699
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 33.2 g
Zsír
-
Összesen 69.8 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 669 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1520.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 445 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 517 mg
-
Nátrium 376 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152.4 g
-
Cukor 90 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 344.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 655 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 464 mg
-
Retinol - A vitamin: 635 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 204 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1474 micro
Összesen
1395
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kukoricadarát habverővel a hideg tejbe keverjük.
- Ezután belekeverjük a tojást, sót, cukrot, vaníliát, fahéjat és a citromhéjat.
- Jól összekeverjük.
- Egy 25x35 tepsiben felforrósítjuk a vajat, a masszát beleöntjük, és kis lángon kb. 10 percig sütjük.
- A mazsolát rumba áztatjuk, az almát durvára reszeljük.
- Kivesszük a sütőből, és ráterítjük a reszelt almát, rászórjuk a mazsolát.
- Az előmelegített sütőben 190 fokon kb. 20 percig sütjük.
- Majd fakanállal kisebb darabokra törjük, és további 10 perc alatt készre sütjük erős felső lángon.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 7834
- Feltöltés dátuma: 2012. január 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hoprik ferencné
55 recept
Az ünnepi lakomák után valami könnyebbre vágytam, de nem sósra.