Almás krémes Gabys konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabys
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 6% Zsír
piskóta
-
55g tojás69 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
8 kcal
vaníliakrém
-
167g tej93 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
42g cukor161 kcal
-
13 kcal
-
22g finomliszt79 kcal
almás töltelék
Összesen
633
kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 6% Zsír
piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
46 kcal
vaníliakrém
-
1000g tej560 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
130g finomliszt473 kcal
almás töltelék
Összesen
3800
kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 6% Zsír
piskóta
-
14.7g tojás18 kcal
-
4.5g finomliszt16 kcal
-
5.3g cukor21 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
vaníliakrém
-
44.5g tej25 kcal
-
9.8g tojás12 kcal
-
11.1g cukor43 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
5.8g finomliszt21 kcal
almás töltelék
Összesen
168
kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 300 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 750.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 246 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.6 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 241 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 415 micro
Összesen
633
kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.5 g
Zsír
-
Összesen 71 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1800 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4500.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 232 mg
-
Kálcium 1476 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 209 mg
-
Foszfor 1355 mg
-
Nátrium 1201 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 657.4 g
-
Cukor 468 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 412.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 775 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 294 micro
-
Kolin: 1449 mg
-
Retinol - A vitamin: 774 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2487 micro
Összesen
3800
kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
piskóta
-
6 db tojás
-
10 dkg finomliszt
-
12 dkg cukor
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
vaníliakrém
-
1 l tej
-
4 db tojás
-
250 g cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
130 g finomliszt
almás töltelék
Elkészítés
piskóta
- Az almákat megmossuk, megpucoljuk, félbevágjuk, a magházukat kivágjuk. Vékony szeletekre vágjuk
- Teflon edénybe rakjuk, megszórjuk a porcukorral, és magas hőfokon puhára pároljuk, karamellizáljuk. A keletkezett almalét teljesen pároljuk el.
- Ha készen vagyunk, öntsünk rá 2 ek. sütőrumot és a fahéjat. Keverjük össze, tegyük félre.
- A piskótához a tojást kettéválasztjuk, a sárgájához hozzátesszük a cukrot, fehéredésig keverjük.
- A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukros sárgáját, lisztet, kakaót, és széles fakanállal alulról felfelé összekeverjük a hab összetörése nélkül.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 15-20 perc), sütőből kivévea sütőpapírt szedjük le róla, és teljesen hagyjuk kihűlni.
- A krémhez a tojásokat itt is kettéválasztjuk.
- A sárgáját egy nagyobb lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukorfelét, lisztet,vaníliás cukrot. Kevés hideg tejet öntve hozzá csomómentesen elkeverjük. A többi tejet is lassan adagoljuk hozzá. Főzzük sűrű krémmé.
- A tojásfehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük, hozzákeverjük a krémhez. Visszatesszük a tűzhelyre, alulról felfelé kevergetve 3-4perc alatt összefőzzük.
- Összeállítás:
- A piskótát vágjuk két lappá. A tepsibe tegyük bele az egyik lapot.
- Oszlassuk el rajta az almaszeleteket.Tegyük rá a másik lapot. Picit a tenyerünkkel nyomkodjuk az almákra rá.
- Rákenjük a vaníliakrémet, megszórjuk egy pici fahéjjal.
- Hűtőbe tesszükteljes dermedésig. (kb. 2 óra szükséges, de másnap az igazi)
- Tálaláskor tejszínhabrózsákat tehetünk rá díszítésként.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 26x36
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3640
- Feltöltés dátuma: 2013. november 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Gabys
138 recept
Megkívántam a krémest. A fiúk meg almás sütit kértek. Teljesítettem a kívánságukat, na meg az enyémet is. Mindenki elégedett volt a prototípussal.