Almás krémes 3.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
5g cukor19 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
4g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
146g alma68 kcal
-
28g tojás35 kcal
A töltelékhez
-
50g tej28 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
3 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
8g margarin60 kcal
Összesen
496
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
60g cukor232 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
48g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1750g alma819 kcal
-
330g tojás415 kcal
A töltelékhez
-
600g tej336 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
100g margarin717 kcal
Összesen
5956
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
1.7g cukor6 kcal
-
3.3g finomliszt12 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
1.3g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
48.4g alma23 kcal
-
9.1g tojás11 kcal
A töltelékhez
-
16.6g tej9 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
1.5g tojás2 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
5.5g margarin40 kcal
-
4.1g porcukor16 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2.8g étcsokoládé15 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
2.8g margarin20 kcal
Összesen
164
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 26.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 436.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.4 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 144.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 254 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 237 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 190 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
496
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 91.7 g
Zsír
-
Összesen 322.4 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 139 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 82 g
-
Koleszterin 1268 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5242.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 1510 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 323 mg
-
Foszfor 1887 mg
-
Nátrium 1309 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 688.9 g
-
Cukor 457 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 1729.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3048 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 34 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 323 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 1108 mg
-
Retinol - A vitamin: 2846 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 2281 micro
-
β-crypt 205 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2230 micro
Összesen
5956
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
164
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 ek cukor
-
6 púpozott ek finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
6 ek víz
-
1 csipet só
-
7 nagy db alma
-
6 db tojás
A töltelékhez
-
6 dl tej
-
6 evőkanál finomliszt
-
1 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg margarin
-
15 dkg porcukor
-
1 kk fahéj
-
10 dkg étcsokoládé
A tepsi kikenéséhez
-
10 dkg margarin
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt előmelegítjük.
- A tojások sárgáját, a kristálycukrot és a vizet fehéredésig kerevjük.
- Aztán felverjük jó keményre a tojások fehérjét.
- A hab felét beletesszük az előző másszába, majd óvatosan beleforgatjuk fakanállal a liszttel elkervert sütőport. S végül a hab másik felét is lazán hozzáadagoljuk, hogy ne törjön össze.
- A tepsit jól kivarajazzuk, az almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levét, majd a tepsi aljába tesszük, és megszórjuk fahéjjal.
- Ráborítjuk az almára a masszát(a tál aljában hagytam egy kicsit,abba belekevertem kakaót,majd ráöntöttem a többire), majd 35 percig sütjük.
- Közben előkészítjük a krémet. A tejet feltesszük forrni. A 6 evőkanál lisztet kis tejjel és tojással simára keverjük. A felforrt tejbe beleöntjük, és gőz felett sűrűre dolgozzuk.
- A margarint, a vaníliás cukrot és a porcukrot jól összedolgozzuk, és a kihűlt krémhez keverjük.
- Ha kisült a tészta, hideg helyre tesszük a tepsit, mert könnyebb lesz kiborítani a tésztát. Majd kis idő múlva táblára tesszük, rákenjük a krémet, és tetejére csokoládét reszelünk. Rögtön fogyaszthatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 213
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 34589
- Feltöltés dátuma: 2011. március 13.
Ajánló
Mikor öntöttem az almára a masszát, akkor egy kicsit hagytam az edényben, amihez kakaót tettem, majd azt öntöttem rá a sima masszára. Kakaós tészta nélkül szerintünk finomabb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Anyukám kapott még anno karácsonyra egy szakácskönyvet, mely azóta eltűnt. Abban volt ez a recept, amely az egész családnak izlett.