r
Nosalty Logó

Almás kavart pite egy kis csavarral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Almás kavart pite egy kis csavarral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 923 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5538 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    925.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.2 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 923 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.4 g

Zsír

  • Összesen
    216 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5555.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    1431 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    2296 mg
  • Nátrium
    1373 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    835.1 g
  • Cukor
    420 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1397.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1923 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    708 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1853 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    728 micro
  • β-crypt
    166 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1452 micro
Összesen 5538 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, lereszeljük - ledaráljuk, nekem van ilyen darálóm -, majd kinyomkodjuk a levét, félretesszük. Előkészítjük a tészta hozzávalóit.
  2. Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk. Egy nagyobb tálban a tojásokat a kristálycukorral alaposan kikavarjuk, szinte fehéredésig, hogy a cukor feloldódjon benne. Ezután a hozzáadott puha vajjal kavarjuk ki, s jöhet hozzá a vaníliás cukor közben. Ha ez kész, felöntjük a tejjel, ezzel is alaposan elkavarjuk, végül a sütőporral elkavart lisztet adjuk hozzá, s szép sima, csomómentes masszává kavarjuk ki. Ez egy sűrű, nem önthető tészta lesz. A felét belekanalazzuk az előkészített tepsibe.....
  3. …..elkenjük egyenletesen a tepsi alján. Bekapcsoljuk a sütőt 60 fokra, előmelegítjük - nem írtam el, 60 fokra! A kinyomkodott almát összekavarjuk az őrölt fahéjjal, s az elkent tésztára kanalazzuk, s villával elegyengetjük - ha édes az alma nem kell bele cukor, de lehet azért beletenni, én nem tettem, viszont a savanykás almához ízlés szerint tegyünk kristálycukrot. Az almára kanalazzuk a tészta másik felét, s óvatosan elkenjük rajta egyenletesen. Betesszük az előmelegített sütőbe...….
  4. …...s ekkor vesszük fel a hőt 160 fokra (alsó-felső állásban, már az előmelegítésnél is)! Körülbelül 45 perc alatt sül meg - tűpróbával ellenőrizzük, sütőfüggő! Ha elkészült, hagyjuk hűlni - ha meg bírjuk állni :) -, majd szépen lehet tetszőleges nagyságú és alakzatú darabokra szeletelni, tálalni! Tetejét megszórhatjuk porcukorral! Isteni úgy, ahogy van! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Érdemes!!!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x23x6 cm
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12965
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nekem is van jól bevált, nagyon finom pitereceptem....de....mióta (elég régóta) így elkészítettem, leginkább ezt választom, amikor megkívánjuk....nincs macera vele, nincs gyúrás, nyújtás....a tésztája puha (még 2-3 naposan is - bár, ritkán éri meg), nem morzsolódó, szépen szeletelhető, íze isteni, mennyei....az illatáról nem is beszélve....a külsejét illetően, nekem határozottan tetszik, hogy az almaréteg nem mértani pontossággal helyezkedik el a sütemény közepén....amikor az első harapáson túl vagyunk, egyszerűen olyan érzés kerít hatalmába, hogy ezt nem lehet abbahagyni....ez olyan "kő" süti..."kő még enni" :)…..ha almás pitére szottyan kedvem, kedvünk, akkor dilemmában vagyok már, hogy a hagyományosat (mert az is isteni) készítsem, avagy ezt....s legtöbbször ez a változat győz :)…..úgy gondolom, ez kevésbé ismert recept....jó szívvel ajánlom mindenkinek, nem fogja megbánni :)…..

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...