Almás kavart pite egy kis csavarral
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
450g finomliszt1638 kcal
-
1500g alma702 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g fahéj0 kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
15.5g finomliszt56 kcal
-
51.5g alma24 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
7.6g tojás10 kcal
-
8.6g cukor33 kcal
-
6.9g vaj49 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
6.9g tej4 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 36 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 925.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 238 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 383 mg
-
Nátrium 229 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.2 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 232.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 321 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 309 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 242 micro
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 85.4 g
Zsír
-
Összesen 216 g
-
Telített zsírsav 125 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5555.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 226 mg
-
Kálcium 1431 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 206 mg
-
Foszfor 2296 mg
-
Nátrium 1373 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 835.1 g
-
Cukor 420 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 1397.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1923 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 263 micro
-
Kolin: 708 mg
-
Retinol - A vitamin: 1853 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 728 micro
-
β-crypt 166 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1452 micro
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Hozzávalók
-
45 dkg finomliszt
-
1 csipet só
-
fahéj ízlés szerint
Elkészítés
- Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, lereszeljük - ledaráljuk, nekem van ilyen darálóm -, majd kinyomkodjuk a levét, félretesszük. Előkészítjük a tészta hozzávalóit.
- Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk. Egy nagyobb tálban a tojásokat a kristálycukorral alaposan kikavarjuk, szinte fehéredésig, hogy a cukor feloldódjon benne. Ezután a hozzáadott puha vajjal kavarjuk ki, s jöhet hozzá a vaníliás cukor közben. Ha ez kész, felöntjük a tejjel, ezzel is alaposan elkavarjuk, végül a sütőporral elkavart lisztet adjuk hozzá, s szép sima, csomómentes masszává kavarjuk ki. Ez egy sűrű, nem önthető tészta lesz. A felét belekanalazzuk az előkészített tepsibe.....
- …..elkenjük egyenletesen a tepsi alján. Bekapcsoljuk a sütőt 60 fokra, előmelegítjük - nem írtam el, 60 fokra! A kinyomkodott almát összekavarjuk az őrölt fahéjjal, s az elkent tésztára kanalazzuk, s villával elegyengetjük - ha édes az alma nem kell bele cukor, de lehet azért beletenni, én nem tettem, viszont a savanykás almához ízlés szerint tegyünk kristálycukrot. Az almára kanalazzuk a tészta másik felét, s óvatosan elkenjük rajta egyenletesen. Betesszük az előmelegített sütőbe...….
- …...s ekkor vesszük fel a hőt 160 fokra (alsó-felső állásban, már az előmelegítésnél is)! Körülbelül 45 perc alatt sül meg - tűpróbával ellenőrizzük, sütőfüggő! Ha elkészült, hagyjuk hűlni - ha meg bírjuk állni :) -, majd szépen lehet tetszőleges nagyságú és alakzatú darabokra szeletelni, tálalni! Tetejét megszórhatjuk porcukorral! Isteni úgy, ahogy van! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Érdemes!!!
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x23x6 cm
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 110
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 12945
- Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nekem is van jól bevált, nagyon finom pitereceptem....de....mióta (elég régóta) így elkészítettem, leginkább ezt választom, amikor megkívánjuk....nincs macera vele, nincs gyúrás, nyújtás....a tésztája puha (még 2-3 naposan is - bár, ritkán éri meg), nem morzsolódó, szépen szeletelhető, íze isteni, mennyei....az illatáról nem is beszélve....a külsejét illetően, nekem határozottan tetszik, hogy az almaréteg nem mértani pontossággal helyezkedik el a sütemény közepén....amikor az első harapáson túl vagyunk, egyszerűen olyan érzés kerít hatalmába, hogy ezt nem lehet abbahagyni....ez olyan "kő" süti..."kő még enni" :)…..ha almás pitére szottyan kedvem, kedvünk, akkor dilemmában vagyok már, hogy a hagyományosat (mert az is isteni) készítsem, avagy ezt....s legtöbbször ez a változat győz :)…..úgy gondolom, ez kevésbé ismert recept....jó szívvel ajánlom mindenkinek, nem fogja megbánni :)…..