r
Nosalty Logó

Almás hagymakrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Almás hagymakrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1608 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 59 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1351.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    1120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 404 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    86.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5406.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    4481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.2 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1064.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    588 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 1608 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 59 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított almákat vékony szeletekre vágjuk ,vajon elkezdjük párolni, majd hozzáadjuk a fahéjat, a cukrot, az olívaolajat és a felkockázott vöröshagymát. Tovább pároljuk a keveréket, de nem kell karamellizálni.
  2. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a kakukkfüvet és az oregánót. Kb. 5-7 percig pároljuk, ezután hozzákeverjük a keményítőt.
  3. A felmelegített leves felét hozzáöntjük és fedő alatt addig főzzük, míg a hagyma teljesen megpuhul. Ekkor kivesszük a fűszerágakat, hozzáadjuk a tejfölt és összeturmixoljuk a levest.
  4. Ezt követően felöntjük a maradék húslevessel és összemelegítjük, de nem forraljuk.
  5. Vajban pirított zsemlekockákkal,kiflikarikákkal, pirítóskenyérszeletekkel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19105
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ősz beálltával kezdem bepótolni a nyári levesfogyasztás terén tanúsított mulasztásomat. Nagy kedvenceim a krémlevesek. A húslevesalapúak könnyen elkészíthetőek, ha teszünk félre a vasárnapi húslevesből. (Leveskockából is készíthető a húslevesalap, de korántsem lesz olyan finom, mint a házi húslevessel készített. Én a házit javaslom :) Az almás hagymakrémleves is egy húsleves alapú krémleves.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...