Almás hagymakrémleves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
404
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1608
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
28.9g alma14 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
0.5g étkezési keményítő2 kcal
-
46.9g alaplé3 kcal
-
6.3g tejföl13 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g barna cukor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.8g kenyér5 kcal
Összesen
59
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 21.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1351.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 1120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.5 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 266.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
404
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 86.3 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5406.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 391 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 389 mg
-
Nátrium 4481 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 186.2 g
-
Cukor 107 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1064.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 588 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 140 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 547 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 406 micro
-
β-crypt 81 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 251 micro
Összesen
1608
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
59
kcal
Hozzávalók
-
4 közepes fej vöröshagyma
-
4 közepes db alma
-
5 dkg vaj
-
1 ek olívaolaj
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
1.3 l alaplé
-
175 g tejföl
-
só ízlés szerint
-
1 ek barna cukor
Elkészítés
- A megtisztított almákat vékony szeletekre vágjuk ,vajon elkezdjük párolni, majd hozzáadjuk a fahéjat, a cukrot, az olívaolajat és a felkockázott vöröshagymát. Tovább pároljuk a keveréket, de nem kell karamellizálni.
- Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a kakukkfüvet és az oregánót. Kb. 5-7 percig pároljuk, ezután hozzákeverjük a keményítőt.
- A felmelegített leves felét hozzáöntjük és fedő alatt addig főzzük, míg a hagyma teljesen megpuhul. Ekkor kivesszük a fűszerágakat, hozzáadjuk a tejfölt és összeturmixoljuk a levest.
- Ezt követően felöntjük a maradék húslevessel és összemelegítjük, de nem forraljuk.
- Vajban pirított zsemlekockákkal,kiflikarikákkal, pirítóskenyérszeletekkel tálaljuk.
- Receptkönyvben: 137
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 19105
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az ősz beálltával kezdem bepótolni a nyári levesfogyasztás terén tanúsított mulasztásomat. Nagy kedvenceim a krémlevesek. A húslevesalapúak könnyen elkészíthetőek, ha teszünk félre a vasárnapi húslevesből. (Leveskockából is készíthető a húslevesalap, de korántsem lesz olyan finom, mint a házi húslevessel készített. Én a házit javaslom :) Az almás hagymakrémleves is egy húsleves alapú krémleves.