Almás-habos palacsintatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ági78
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
63g finomliszt228 kcal
-
188g tej105 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
150g alma70 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g dió164 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
100g lekvár/ dzsem278 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
Összesen
1206
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
250g finomliszt910 kcal
-
750g tej420 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
600g alma281 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g dió654 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
400g lekvár/ dzsem1112 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
4820
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
10.2g finomliszt37 kcal
-
30.5g tej17 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
9g tojás11 kcal
-
24.4g alma11 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.1g dió27 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
16.3g lekvár/ dzsem45 kcal
-
3.5g napraforgó olaj31 kcal
Összesen
196
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.7 g
Zsír
-
Összesen 57.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 900.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 303 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 284 mg
-
Nátrium 198 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 191.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 296 micro
Összesen
1206
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.8 g
Zsír
-
Összesen 229.8 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 99 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3600.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 1211 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 279 mg
-
Foszfor 1135 mg
-
Nátrium 790 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 595.9 g
-
Cukor 294 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 765.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 327 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 57 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 314 micro
-
Kolin: 693 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 77 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1184 micro
Összesen
4820
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 146.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
196
kcal
Hozzávalók
-
7.5 dl tej
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
4 db tojás
-
3 közepes db alma
-
1 csipet só
-
1 ek cukor
-
40 dkg lekvár/ dzsem
-
1 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- Az almát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
- A lisztet a tojások sárgájával, az olajjal és a tejjel csomómentesre keverjük, sózzuk.
- Az alma levét kinyomkodjuk, és az almát beledolgozzuk a tésztába.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük az almás masszába.
- Egy serpenyőt kikenünk olajjal, és aranybarnára sütjük a palacsintákat. (Ebből az adagból 12 db palacsinta lett.) Mivel elég vastag lesz a tészta a tojáshabtól és az almától, hogy biztosan átsüljön, fordítás előtt kb. 15-20 másodpercig fedő alatt sütjük.
- A kész palacsintákat egy tűzálló tálba rétegezzük. Minden palacsintát megkenünk dzsemmel, majd megszórjuk a dió és cukor keverékével. A legfelső palacsintát nem kell megkenni.
- Sütőben 15 perc alatt átforrósítjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 104
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 14736
- Feltöltés dátuma: 2011. november 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Ági78
149 recept
Van egy jó kis palacsintás receptkönyvem, azt olvasgatva ötlöttem ki ezt a palacsintát, több recept összegyúrásával. A tojásfehérjétől nagyon kellemes, laza, habos lett a tészta.:) Én házi őszibarack-dzsemmel kentem meg a palacsintákat, és mivel a dióhoz is csak jelképes mennyiségű cukor van keverve, így nem lett túl édes a torta. Vaníliakrémet csináltam mellé vaníliaízű krémporból, egy kicsit több tejjel, hogy hígabb legyen. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/