r
Nosalty Logó

Almás-habos palacsintatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Almás-habos palacsintatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1206 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4820 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    57.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    900.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 1206 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.8 g

Zsír

  • Összesen
    229.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3600.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1211 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1135 mg
  • Nátrium
    790 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    595.9 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    765.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    693 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1184 micro
Összesen 4820 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A lisztet a tojások sárgájával, az olajjal és a tejjel csomómentesre keverjük, sózzuk.
  3. Az alma levét kinyomkodjuk, és az almát beledolgozzuk a tésztába.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük az almás masszába.
  5. Egy serpenyőt kikenünk olajjal, és aranybarnára sütjük a palacsintákat. (Ebből az adagból 12 db palacsinta lett.) Mivel elég vastag lesz a tészta a tojáshabtól és az almától, hogy biztosan átsüljön, fordítás előtt kb. 15-20 másodpercig fedő alatt sütjük.
  6. A kész palacsintákat egy tűzálló tálba rétegezzük. Minden palacsintát megkenünk dzsemmel, majd megszórjuk a dió és cukor keverékével. A legfelső palacsintát nem kell megkenni.
  7. Sütőben 15 perc alatt átforrósítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14744
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Van egy jó kis palacsintás receptkönyvem, azt olvasgatva ötlöttem ki ezt a palacsintát, több recept összegyúrásával. A tojásfehérjétől nagyon kellemes, laza, habos lett a tészta.:) Én házi őszibarack-dzsemmel kentem meg a palacsintákat, és mivel a dióhoz is csak jelképes mennyiségű cukor van keverve, így nem lett túl édes a torta. Vaníliakrémet csináltam mellé vaníliaízű krémporból, egy kicsit több tejjel, hogy hígabb legyen. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...