r
Nosalty Logó

Almás gyűrűkalács

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Judit69
Almás gyűrűkalács
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1033
Kalória
20.8g
Fehérje
191.9g
Szénhidrátok
20.3g
Zsír
194.1g
Víz
168.2g
Koleszterin
8.6g
Rost
82.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1033 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3098 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.9 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    194.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 1033 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1774.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    761 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    575.8 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    582.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    512 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    487 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    691 micro
Összesen 3098 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt futtassuk fel, a lisztet szitáljuk össze a cukorral és a sóval, adjuk hozzá a tojást, az olvasztott vajat és a felfutott élesztőt. Langyos tej hozzáadásával dagasszunk tésztát. Letakarva, meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.
  2. Ha a tészta megkelt, kissé gyúrjuk át, és kisujjnyi vastagságúra nyújtsuk ki. Szaggassunk a tésztából 8-9 cm átmérőjű korongokat.
  3. Az almának szúrjuk ki a magházát, és szeleteljük fel úgy fél cm-es vastagságúra.
  4. Egy hosszúkás formát (nálam 21X12 cm) béleljünk ki sütőpapapírral, és állítsuk azt fel. Rétegezzük a tésztát és az almát felváltva úgy a formába, hogy kenjük meg a tészta mindkét oldalát olvasztott vajjal, szórjuk meg a tetejét cukorral és fahéjjal, majd helyezzünk rá egy almakarikát. Folytassuk addig a rétegezést, amíg meg nem telik a forma - az utolsó réteg tészta legyen.
  5. Fektessük vissza a formát a talpára, kenjük le a tészta tetejét a tojássárgájával elkevert tejjel, és hagyjuk kb félóráig pihenni.
  6. Előmelegített 180 °C-on süssük 40-45 percig (ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le alufóliával).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 21×12

Nagyon egyszerű az elkészítése, mutatós és finom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!