r
Nosalty Logó

Almás galette

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Almás galette
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Azonkívül:

Összesen 584 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Azonkívül:

Összesen 3506 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Azonkívül:

Összesen 211 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 584 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    159.5 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.6 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    741.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 3506 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Azonkívül:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tészta hozzávalóit a víz nélkül összedolgozzuk, majd apránként annyi vizet dolgozzunk hozzá, hogy a tészta összeálljon. Fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A tésztát átgyúrjuk, 6 egyenlő részre osztjuk, golyókká formázzuk, majd lisztezett munkalapon kb. 15 cm-es átmérőjű köröket nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  3. Az almát megmossuk, hántjuk, négybe vágjuk, majd a magházát kivágjuk, az almát apró kockákra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével. Az almát elkavarjuk a cukorral, fahéjjal, szerecsendióval és a keményítővel.
  4. A tölteléket elosztjuk a tésztalapok közepére, körben kb. 2 cm-es peremet szabadon hagyunk. A tésztaszéleket körben a töltelékre hajtjuk, enyhén rányomkodjuk.
  5. A sütemény széleit megkenjük kevés hideg vízzel, és megszórjuk a jégcukorral. 30 percre hűtőbe tesszük.
  6. Betoljuk a 190 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha tészta nagyon barnulna, takarjuk le pergament papírral.
  7. Kivesszük a sütőből, kb. 10 percet hagyjuk hűlni. A porcukorral megszórva és 1-1 fagylalt gombóccal tálaljuk
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3789
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogós tészta, rusztikus külső, egyszerű elkészítés: ez a galette, azaz a francia pite.

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Azonkívül:

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...