Almás galette
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 2% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához:
-
29g vaj209 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
39g finomliszt143 kcal
-
8g víz0 kcal
A töltelékhez:
-
133g alma62 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
10 kcal
Azonkívül:
-
2g jégcukor6 kcal
-
7g porcukor26 kcal
-
33g vanília fagylalt63 kcal
-
1g víz0 kcal
Összesen
584
kcal
- 2% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához:
-
175g vaj1255 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
235g finomliszt855 kcal
-
45g víz0 kcal
A töltelékhez:
-
800g alma374 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
90g cukor348 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
57 kcal
Azonkívül:
-
10g jégcukor39 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
200g vanília fagylalt380 kcal
-
8g víz0 kcal
Összesen
3506
kcal
- 2% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához:
-
10.6g vaj76 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
14.3g finomliszt52 kcal
-
2.7g víz0 kcal
A töltelékhez:
-
48.7g alma23 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
5.5g cukor21 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.9g étkezési keményítő3 kcal
Azonkívül:
-
0.6g jégcukor2 kcal
-
2.4g porcukor9 kcal
-
12.2g vanília fagylalt23 kcal
-
0.5g víz0 kcal
Összesen
211
kcal
- 2% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 26.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 140.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.9 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 123.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 196 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
584
kcal
- 2% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 31.7 g
Zsír
-
Összesen 159.5 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 376 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 843.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 378 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 497.6 g
-
Cukor 274 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 741.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1219 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 1174 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 471 micro
-
β-crypt 80 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 254 micro
Összesen
3506
kcal
- 2% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 51.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
211
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
175 g vaj
-
2 teáskanál cukor
-
1 csipet só
-
235 g finomliszt
A töltelékhez:
-
4 közepes db alma
-
2 ek citromlé
-
90 g cukor
-
1 tk fahéj
-
1 csipet szerecsendió
-
1 evőkanál étkezési keményítő
Azonkívül:
Elkészítés
A tésztához:
- A tészta hozzávalóit a víz nélkül összedolgozzuk, majd apránként annyi vizet dolgozzunk hozzá, hogy a tészta összeálljon. Fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
- A tésztát átgyúrjuk, 6 egyenlő részre osztjuk, golyókká formázzuk, majd lisztezett munkalapon kb. 15 cm-es átmérőjű köröket nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
- Az almát megmossuk, hántjuk, négybe vágjuk, majd a magházát kivágjuk, az almát apró kockákra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével. Az almát elkavarjuk a cukorral, fahéjjal, szerecsendióval és a keményítővel.
- A tölteléket elosztjuk a tésztalapok közepére, körben kb. 2 cm-es peremet szabadon hagyunk. A tésztaszéleket körben a töltelékre hajtjuk, enyhén rányomkodjuk.
- A sütemény széleit megkenjük kevés hideg vízzel, és megszórjuk a jégcukorral. 30 percre hűtőbe tesszük.
- Betoljuk a 190 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha tészta nagyon barnulna, takarjuk le pergament papírral.
- Kivesszük a sütőből, kb. 10 percet hagyjuk hűlni. A porcukorral megszórva és 1-1 fagylalt gombóccal tálaljuk
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3789
- Feltöltés dátuma: 2015. november 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Ropogós tészta, rusztikus külső, egyszerű elkészítés: ez a galette, azaz a francia pite.