r
Nosalty Logó

Almás-fahéjas rózsa

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Almás-fahéjas rózsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

Az almához

A tetejére

Összesen 596 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

Az almához

A tetejére

Összesen 2387 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

Az almához

A tetejére

Összesen 88 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    484.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 596 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    93.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    377.2 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1937.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 2387 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    4 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az almához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almákat megmossuk, félbevágjuk, a magházukat kivágjuk.
  2. Feltesszük a vizet forrni a cukorral és citromlével. Az almákat vékonyra szeleteljük, és a forrásban lévő vízbe dobjuk 2 percre. Csak addig, hogy könnyen hajlítható legyen. Utána kivesszük, és papírtörlőre rakjuk.
  3. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és megszórjuk a cukor-fahéj-citromhéj-szerecsendió keverékkel. Ezután ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.
  4. A csíkokat szépen kirakjuk az almaszeletekkel úgy, hogy kissé fedjék egymást (jobbról balra haladva), majd balról kezdve szorosan felcsavarjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, és megsütjük.
  6. Miután kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 281
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 39503
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom és nagyon dekoratív sütemény. Nem olyan bonyolult, mint aminek látszik. Ebből az adag tésztából nekem 20-22 db rózsa lett.

Hozzávalók

A tésztához

Az almához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...