r
Nosalty Logó

Almás-fahéjas laptorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
La fée de cuisine
Almás-fahéjas laptorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Sajtkrém

Összesen 1263 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Sajtkrém

Összesen 7580 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Sajtkrém

Összesen 297 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.6 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 1263 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.4 g

Zsír

  • Összesen
    223 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    813 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1823.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1329.5 g
  • Cukor
    906 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    655.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    981 micro
Összesen 7580 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

Tészta

Sajtkrém

Elkészítés

Tészta

  1. Először lereszeljük az almákat. Egy lábosban felolvasztunk egy evőkanál vajat, erre tesszük rá az almák reszelékét, egy teáskanál fahéjjal, egy kevés őrölt csillagánizzsal, ízlés szerinti őrölt szegfűszeggel és egy evőkanál cukorral. Folyamatos kevergetés mellett kb. 5 percig főzzük.
  2. Egy közepes edényben összekeverjük a lisztet, a fahéjat, a sót és a sütőport.
  3. Egy elektronikus mixer segítségével kikeverjük az olajat a cukorral és a tojásokkal. Kb. 5 perc alatt a keverékünk szép levegős lesz, ekkor adjuk hozzá a vanília kivonatot.
  4. A száraz hozzávalókat apránként adjuk hozzá a masszánkhoz. Szép simára kikeverjük, majd hozzáadjuk az almát is, ezzel is jól összedolgozzuk.
  5. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk és kilisztezünk, ebbe töltjük bele a masszánkat.
  6. A 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Sajtkrém

  1. Az elektronikus mixer segítségével kikeverjük a sajtkrémet, a lágyított vajat, a porcukorral és a vanília kivonattal.
  2. Amikor a laptortát kivesszük a sütőből, azonnal a tetejére kenjük a krémet, majd hideg helyen hagyjuk megdermedni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1830
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

Az őszi időszakban nagyon szeretek almás süteményeket készíteni. Ez a recept egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető laptortát eredményez. A készítése közben pedig csodálatos alma és fűszer illat fogja betölteni az egész lakást. A klasszikusnak nevezhető almás laptortámat megbolondítottam egy krémsajtos cukormázzal, amely így egy új, modern süteményt eredményezett. 

Hozzávalók

Tészta

Sajtkrém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...