r
Nosalty Logó

Almás-fahéjas csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Almás-fahéjas csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 900 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 211 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 900 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.1 g

Zsír

  • Összesen
    158.3 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3511.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    338 mg
  • Kálcium
    776 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1564 mg
  • Nátrium
    534 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    860.7 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    924.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    796 micro
  • Kolin:
    724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    97 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1327 micro
Összesen 5400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. 3 dl langyos cukros tejben elmorzsoljuk az élesztőt.
  2. Egy tálba beletesszük a lisztet és a maradék cukrot, majd belemorzsoljuk a vajat és a tojásokat, végül az élesztős tejet.
  3. Laza tésztát verünk belőle, és meleg helyen hagyjuk megkelni.
  4. Közben az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, és apró, vékony szeletekre vágjuk.
  5. Tetszés szerinti mennyiségű fahéjat összekeverünk vaníliás cukorral, és az almaszeletekkel összekeverjük.
  6. Ha megkelt a tészta, két részre osztjuk, és téglalapalakúra kinyújtjuk.
  7. A töltelékkel megkenjük, feltekerjük, és kb. 1,5-2 cm-es darabokra szeleteljük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  8. Hagyjuk még a tepsiben is kelni, és előmelegített sütőbe tesszük.
  9. A sütés felénél kivesszük, és cukros tejjel átkenjük a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 244
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 176
  • Össznézettség: 46096
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 20.

Ajánló

Akár tojással is megkenhetjük a tetejét. Én még néha margarint vagy vajat is kockázom közé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

Fahéjas csigát szerettem volna csinálni, de a Kedvesem kitalálta, hogy tegyünk bele almát is, így született meg ez a recept.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...