r
Nosalty Logó

Almás-csokihabos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Knoblauh Diána
Almás-csokihabos torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskóta alaphoz

A tortához

Összesen 799 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskóta alaphoz

A tortához

Összesen 6387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskóta alaphoz

A tortához

Összesen 224 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    475 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1549.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    513 micro
Összesen 799 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.1 g

Zsír

  • Összesen
    385 g
  • Telített zsírsav
    216 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    3800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12396.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    332 mg
  • Kálcium
    3063 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    5124 mg
  • Nátrium
    3380 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    591.6 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1514.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3546 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    819 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    2496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3490 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    120 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4106 micro
Összesen 6387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

A piskóta alaphoz

A tortához

Elkészítés

A piskóta alaphoz

  1. Megsütjük a piskótát.
  2. Az étcsokoládét felolvasztjuk gőz felett, majd amikor már folyékony, hozzáadjuk a 4 tojássárgáját.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük 2-3 evőkanál porcukorral (ízlés szerint).
  4. Az összes tejszínt felverjük a habfixálókkal, majd hozzáadjuk a tojássárgájával összekevert étcsokoládét és a felvert tojásfehérjét.
  5. Az édes almát meghámozzuk, majd egy serpenyőben elkezdjük sütni, amíg épp puha nem lesz, de vigyázzunk, nehogy túlsüssük, ezért azonos vastagságúra érdemes vágni.
  6. A legalsó piskótalapot bőven megkenjük a csokoládés tejszínnel, majd a puhára karamellizált almát ráhelyezzük.
  7. Így rétegezzük a három piskótalapot, majd a csokis habkrémmel bevonjuk az egész tortát és díszítjük a tejcsokoládé kockákkal. Hűtőbe tesszük néhány órára, amíg kissé megdermed az egész torta és összeérik valamelyest.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12506
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 22.

Ajánló

Tippek: Az almát ne süssük túl, de ne is maradjon kemény, mivel ez amúgy is egy lágy torta alapjában véve, nem illene egy keményebb "meglepetés" belülre. A piskótát érdemes egyben megsütni és kis kézügyességgel 3 lapra vágni, de ha külön-külön sütjük, az sem nagy baj, csak figyeljünk az egyenletes eloszlatásra, hogy szép formájú tortát kapjunk. A felolvasztott étcsokoládéhoz miután hozzáadtuk a tojássárgáját, érdemes ezt a masszát azonnal hozzáadni a tejszínhez és a fehérjehabhoz, hogy ne dermedjen vissza, mert akkor nehéz lesz vele bánni. Ügyeljünk a gyors és alapos eldolgozásra, hogy kevésbé törjük meg a habot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Knoblauh Diána 12 recept

A húgom születésnapjára készítettem el ezt az egyszerű tortát. Nem volt túl sok időm, de finomat szerettem volna és mivel ilyenkor ősszel különösen sok az alma a háznál, így praktikusan gondolkodtam, és belekerült a tortába. Nagyon örült neki, hogy megleptük, ízlett neki a torta. Mivel amúgy is édesszájú, nem jelentett gondot másnapra az egészet eltűntetnie.

Hozzávalók

A piskóta alaphoz

A tortához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...