Almás-csokihabos torta
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskóta alaphoz
-
83g tojás104 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
10 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
0g só0 kcal
A tortához
-
63g alma29 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
4g habfixáló15 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
13g tejcsokoládé67 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
3g porcukor10 kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskóta alaphoz
-
660g tojás831 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
240g finomliszt874 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
24g sütőpor12 kcal
-
0g só0 kcal
A tortához
-
500g alma234 kcal
-
800g habtejszín2336 kcal
-
32g habfixáló120 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
100g tejcsokoládé535 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
21g porcukor81 kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskóta alaphoz
-
23.3g tojás29 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
8.5g finomliszt31 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A tortához
-
17.6g alma8 kcal
-
28.2g habtejszín82 kcal
-
1.1g habfixáló4 kcal
-
3.5g étcsokoládé19 kcal
-
3.5g tejcsokoládé19 kcal
-
7.8g tojás10 kcal
-
0.7g porcukor3 kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.1 g
Zsír
-
Összesen 48.1 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 475 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1549.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 383 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 641 mg
-
Nátrium 422 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 189.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 443 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 312 mg
-
Retinol - A vitamin: 436 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 513 micro
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 153.1 g
Zsír
-
Összesen 385 g
-
Telített zsírsav 216 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 118 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 3800 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12396.1 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 332 mg
-
Kálcium 3063 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 443 mg
-
Foszfor 5124 mg
-
Nátrium 3380 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 591.6 g
-
Cukor 352 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1514.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3546 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 819 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 484 micro
-
Kolin: 2496 mg
-
Retinol - A vitamin: 3490 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 628 micro
-
β-crypt 120 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4106 micro
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 436.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Hozzávalók
A piskóta alaphoz
-
12 db tojás
-
12 ek cukor
-
12 púpozott ek finomliszt
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 csomag sütőpor
-
2 csipet só
A tortához
-
4 csomag habfixáló
-
10 dkg étcsokoládé
-
10 dkg tejcsokoládé
-
4 db tojás
-
3 ek porcukor
Elkészítés
A piskóta alaphoz
- Megsütjük a piskótát.
- Az étcsokoládét felolvasztjuk gőz felett, majd amikor már folyékony, hozzáadjuk a 4 tojássárgáját.
- A tojásfehérjét habbá verjük 2-3 evőkanál porcukorral (ízlés szerint).
- Az összes tejszínt felverjük a habfixálókkal, majd hozzáadjuk a tojássárgájával összekevert étcsokoládét és a felvert tojásfehérjét.
- Az édes almát meghámozzuk, majd egy serpenyőben elkezdjük sütni, amíg épp puha nem lesz, de vigyázzunk, nehogy túlsüssük, ezért azonos vastagságúra érdemes vágni.
- A legalsó piskótalapot bőven megkenjük a csokoládés tejszínnel, majd a puhára karamellizált almát ráhelyezzük.
- Így rétegezzük a három piskótalapot, majd a csokis habkrémmel bevonjuk az egész tortát és díszítjük a tejcsokoládé kockákkal. Hűtőbe tesszük néhány órára, amíg kissé megdermed az egész torta és összeérik valamelyest.
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 12506
- Feltöltés dátuma: 2009. november 22.
Ajánló
Tippek: Az almát ne süssük túl, de ne is maradjon kemény, mivel ez amúgy is egy lágy torta alapjában véve, nem illene egy keményebb "meglepetés" belülre. A piskótát érdemes egyben megsütni és kis kézügyességgel 3 lapra vágni, de ha külön-külön sütjük, az sem nagy baj, csak figyeljünk az egyenletes eloszlatásra, hogy szép formájú tortát kapjunk. A felolvasztott étcsokoládéhoz miután hozzáadtuk a tojássárgáját, érdemes ezt a masszát azonnal hozzáadni a tejszínhez és a fehérjehabhoz, hogy ne dermedjen vissza, mert akkor nehéz lesz vele bánni. Ügyeljünk a gyors és alapos eldolgozásra, hogy kevésbé törjük meg a habot.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
A húgom születésnapjára készítettem el ezt az egyszerű tortát. Nem volt túl sok időm, de finomat szerettem volna és mivel ilyenkor ősszel különösen sok az alma a háznál, így praktikusan gondolkodtam, és belekerült a tortába. Nagyon örült neki, hogy megleptük, ízlett neki a torta. Mivel amúgy is édesszájú, nem jelentett gondot másnapra az egészet eltűntetnie.