r
Nosalty Logó

Almás-csokihabos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Knoblauh Diána
Almás-csokihabos torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskóta alaphoz

A tortához

Összesen 799 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskóta alaphoz

A tortához

Összesen 6387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskóta alaphoz

A tortához

Összesen 224 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    475 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1549.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    513 micro
Összesen 799 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.1 g

Zsír

  • Összesen
    385 g
  • Telített zsírsav
    216 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    3800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12396.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    332 mg
  • Kálcium
    3063 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    5124 mg
  • Nátrium
    3380 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    591.6 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1514.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3546 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    819 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    2496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3490 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    120 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4106 micro
Összesen 6387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

A piskóta alaphoz

A tortához

Elkészítés

A piskóta alaphoz

  1. Megsütjük a piskótát.
  2. Az étcsokoládét felolvasztjuk gőz felett, majd amikor már folyékony, hozzáadjuk a 4 tojássárgáját.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük 2-3 evőkanál porcukorral (ízlés szerint).
  4. Az összes tejszínt felverjük a habfixálókkal, majd hozzáadjuk a tojássárgájával összekevert étcsokoládét és a felvert tojásfehérjét.
  5. Az édes almát meghámozzuk, majd egy serpenyőben elkezdjük sütni, amíg épp puha nem lesz, de vigyázzunk, nehogy túlsüssük, ezért azonos vastagságúra érdemes vágni.
  6. A legalsó piskótalapot bőven megkenjük a csokoládés tejszínnel, majd a puhára karamellizált almát ráhelyezzük.
  7. Így rétegezzük a három piskótalapot, majd a csokis habkrémmel bevonjuk az egész tortát és díszítjük a tejcsokoládé kockákkal. Hűtőbe tesszük néhány órára, amíg kissé megdermed az egész torta és összeérik valamelyest.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12503
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 22.

Ajánló

Tippek: Az almát ne süssük túl, de ne is maradjon kemény, mivel ez amúgy is egy lágy torta alapjában véve, nem illene egy keményebb "meglepetés" belülre. A piskótát érdemes egyben megsütni és kis kézügyességgel 3 lapra vágni, de ha külön-külön sütjük, az sem nagy baj, csak figyeljünk az egyenletes eloszlatásra, hogy szép formájú tortát kapjunk. A felolvasztott étcsokoládéhoz miután hozzáadtuk a tojássárgáját, érdemes ezt a masszát azonnal hozzáadni a tejszínhez és a fehérjehabhoz, hogy ne dermedjen vissza, mert akkor nehéz lesz vele bánni. Ügyeljünk a gyors és alapos eldolgozásra, hogy kevésbé törjük meg a habot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Knoblauh Diána 12 recept

A húgom születésnapjára készítettem el ezt az egyszerű tortát. Nem volt túl sok időm, de finomat szerettem volna és mivel ilyenkor ősszel különösen sok az alma a háznál, így praktikusan gondolkodtam, és belekerült a tortába. Nagyon örült neki, hogy megleptük, ízlett neki a torta. Mivel amúgy is édesszájú, nem jelentett gondot másnapra az egészet eltűntetnie.

Hozzávalók

A piskóta alaphoz

A tortához

Címlapról ajánljuk

További cikkek