r
Nosalty Logó

Almás crumble narancshéjjal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sunyi
Almás crumble narancshéjjal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 595 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3570 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 595 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    177.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1206.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485.3 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    988.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1263 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1217 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    362 micro
Összesen 3570 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. Az almákat megmossuk, megpucoljuk, és kockákra vágjuk. Fahéjjal, reszelt cirtom- és narancshéjjal ízlés szerint összeforgatjuk. Egy kivajazott kisebb méretű tepsibe vagy tortaformába tesszük. 3 csomag vaníliás cukrot egyenletesen rászórunk.
  3. A lisztet, a margarint, a cukrot és a diót vagy morzsát összemorzsolunk. A darált keksz állaga akkor jó, mikor vannak még benne kicsit nagyobb darabok is. Egyenletesen eloszlatjuk az almákon.
  4. Alufóliával letakarjuk, 30 percig sütjük, majd fólia nélkül visszatesszük a sütőbe, hogy a teteje szép aranybarnára megpiruljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4781
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 30.

Ajánló

Melegen és hidegen egyaránt finom. Melegen vaníliafagyival a legjobb. Más gyümölcsökkel és gyünölcskombinációkkal is el lehet készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami egyszerűre és almásra vágytam. Megnéztem pár crumble receptet, és ez lett belőle. Nagyon hamar elfogy! Sajnos tegnap nem tudtam lefotózni, úgyhogy ügyeskednem kellett, hogy valami azért látszódjon is. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...