r
Nosalty Logó

Almás barackos pite diósan

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
SüniSüti
Almás barackos pite diósan
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta

töltelék

568
Kalória
8.1g
Fehérje
71.8g
Szénhidrátok
28.9g
Zsír
85.9g
Víz
57.2g
Koleszterin
3.6g
Rost
32.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 568 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 6816 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    85.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 568 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    96.8 g

Zsír

  • Összesen
    346.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    127 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6119.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1512 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    2645 mg
  • Nátrium
    1278 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    861.4 g
  • Cukor
    394 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    1030.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2818 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    303 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    495 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2599 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    2419 micro
  • β-crypt
    316 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1221 micro
Összesen 6816 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 268 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A tészta alapanyagait (kivéve a diót) egy tálban kézzel alaposan összegyúrjuk, ha már nem ragad a kezünkre, akkor jó. A masszát két részre vesszük 1/3- 2/3 arányban. 1/3 megy a mélyhűtőbe, 2/3 meg a hűtőbe 1-2 órára pihenni.
  2. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, ebbe nyomkodjuk bele a hűtőből kivett tésztánkat, csak így egyszerűen kézzel, nagyjából egyenletesen. Erre öntjük a gyümölcsös tölteléket, amit eloszlatunk rajta.
  3. A mélyhűtőből kivett tésztánkat golyócskákra csipkedjük, és beleforgatjuk a darált dióba, így halmozzuk a gyümölcsös réteg tetejére.
  4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és ebben sütjük kb. 40-50 percig, míg a teteje szép aranybarna nem lesz, és tűpróbával ellenőrizzük, hogy az alja is teljesen megsült-e.
  5. A sütőből kivéve szobahőmérsékletűre hűtjük, így fogyasztjuk kockákra vágva.

töltelék

  1. A töltelékhez az almákat megpucoljuk, és felszeleteljük, majd hozzáadjuk a citromlét, fűszereket meg a margarint, így megdinszteljük, míg kicsit meg nem puhul. Levesszük a tűzről, és teljesen kihűtjük.
  2. A pudingport a tejben csomómentesre keverjük.
  3. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, ez eltart egy darabig, 5-10 perc.
  4. A barackokat kimagozzuk, és vékonyan felszeleteljük, így nyersen keverjük a tűzön kicsit megpuhított almaszeletekhez.
  5. A gyümölcsös keverékhez hozzáöntjük a pudingporos tejet, és végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20*40

Most egy klasszikus, gyors és nagyon gyümölcsös sütit kívántam meg, amibe csempésztem egy kevéske diót is. Szinte bármilyen gyümölccsel elkészíthető! Egy pohár tejjel tökéletes nasi, de vendégváró finomságnak is remek :D

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!