Almás-banános muffin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Panno
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
272
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1634
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
161
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 503.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 90.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
272
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.7 g
Zsír
-
Összesen 94.7 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 500 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3019.2 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 963 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 972 mg
-
Foszfor 685 mg
-
Nátrium 267 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.5 g
-
Cukor 90 mg
-
Élelmi rost 69 mg
VÍZ
-
Összesen 541.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 573 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 516 mg
-
Retinol - A vitamin: 558 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 645 micro
Összesen
1634
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 53.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
161
kcal
Hozzávalók
-
150 g lenmagliszt
-
0.5 teáskanál szódabikarbóna
-
1 teáskanál fahéj
-
250 g joghurt
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
- A száraz hozzávalókat összevegyítjük.
- Hozzáadjuk az almát, banánt, joghurtot, mézet, olajat, tojásokat, végül a langyosra hűlt vajat. A méz adagját nyugodtan lehet csökkenteni vagy teljesen elhagyni.
- Egy kézi habverővel lazán összeforgatjuk. Igény szerint lehet még alakítani az állagon joghurt vagy liszt hozzáadásával. Ez a tészta messze elkerüli a muffin tészta jellegzetességeit, sokkal tömörebb, ruganyosabb lesz a végeredmény.
- Muffin-kapszlikba adagoljuk a tésztát, majd bő fél órát sütjük. Ha az átlagosnál nagyobb muffin formákkal rendelkezünk, bennhagyhatjuk még 5-10 percig.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3940
- Feltöltés dátuma: 2015. február 11.
Ajánló
Kisebb-nagyobb változtatásokkal (méz, joghurt, búzaliszt, vaj kiiktatásával, tojás/banán adag megnövelésével, olaj hozzáadásával) könnyedén paleo-kompatibilissé alakíthatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Panno
63 recept
Sógornőmtől még karácsonyra kaptam egy csomag lenmaglisztet, itt volt az ideje a kipróbálásnak. Nem egy kifejezett szépség, de gyors, és nem sok takarítani-valót hagy maga után a konyhában.