r
Nosalty Logó

Almakrémes őzgerinc sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gabys
Almakrémes őzgerinc sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 371 kcal
  • 1% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2223 kcal
  • 1% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 1% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 371 kcal
  • 1% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.2 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    897.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 2223 kcal
  • 1% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Őzgerincformát béleljük ki folpackkal úgy, hogy mindenhol bőven lelógjon.
  2. Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, átöblítjük. A reszelő legnagyobb lyukán lereszeljük egy lábasba. Hozzáöntünk 2 dl vizet, és puhára pároljuk. Közben hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, citromlét, fahéjat. (Kóstolgassuk, és ízlés szerint adagoljuk a cukrot, fahéjat.)
  3. Ha puha már az alma, a maradék 2.5 dl. vízben elkeverjük a pudingporokat, és hozzáöntjük az almához. Sűrűre főzzük.
  4. A kibélelt őzgerincformába hosszában lerakosgatunk 6 db. babapiskótát. Megkenjük sárgabaracklekvárral. Ráöntjük a még forró, fele almakrémet. Következő sor: 9 db babapiskóta, lekvár, maradék almakrém. Befedjük 9 db babapiskótával. Kicsit lenyomkodjuk. A folpackot mindenhol szorosan ráhajtjuk, és legalább 3 órára a hűtőbe tesszük.
  5. Ha teljesen megdermedt, kibontogatjuk a folpackból, és egy hosszúkás tálat rátéve, gyors mozdulattal átfordítjuk.
  6. 1 dl tejszínt keményre felverünk, lekenjük a sütit, kevés fahéjjal és csokiforgáccsal megszórjuk a tetejét. A süti sokkal finomabb, ha így elkészítve, már feldíszítve 1 éjszakát a hűtőben tölt.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12125
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 08.

Ajánló

Ha nem szeretjük a hulalát, elkészíthetjük a kedvenc tejszínünkből is, akkor viszont ne felejtsünk el habfixálót adni hozzá, hogy  a későbbiekben is legyen tartása a habnak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

"Andi konyhája" oldalán olvastam régebben a receptet. Nekem megtetszett az egyszerűsége. Megváltoztattam a formáját, ízében is alakítottam rajta, a mi szájízünknek megfelelően. Itthon mindenkinek ízlett, látványos, gyors, könnyű édesség.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...