Alföldi raguleves Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
Leves
-
125g sertéscomb228 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
35 kcal
-
125g burgonya72 kcal
-
375g alaplé26 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
30g főtt tojás47 kcal
Rántás
-
53 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
38g tejföl74 kcal
Összesen
589
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
Leves
-
500g sertéscomb910 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
1500g alaplé105 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
120g főtt tojás186 kcal
Rántás
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
150g tejföl297 kcal
Összesen
2357
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
Leves
-
16.6g sertéscomb30 kcal
-
3g vöröshagyma1 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
16.6g burgonya10 kcal
-
49.9g alaplé3 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
4g főtt tojás6 kcal
Rántás
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
1.5g petrezselyem1 kcal
-
5g tejföl10 kcal
Összesen
78
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.7 g
Zsír
-
Összesen 34 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1992.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 428 mg
-
Nátrium 1353 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 243 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 188 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 198 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 582 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 745 micro
Összesen
589
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 134.7 g
Zsír
-
Összesen 136.2 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 851 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7970.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 405 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 255 mg
-
Foszfor 1714 mg
-
Nátrium 5412 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 972.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 579 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 147 mg
-
D vitamin: 194 micro
-
K vitamin: 751 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 217 micro
-
Kolin: 791 mg
-
Retinol - A vitamin: 384 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2330 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2980 micro
Összesen
2357
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 180 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 32.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
78
kcal
Hozzávalók
Leves
-
50 dkg sertéscomb
-
1 db vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
50 dkg burgonya
-
2 ek citromlé
-
2 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
2 teáskanál mustár
-
2 db főtt tojás
Rántás
-
3 ek napraforgó olaj
-
3 evőkanál finomliszt
-
1 csokor petrezselyem
-
1.5 dl tejföl
Elkészítés
Leves
- A megtisztított húst apró kockára vágjuk a vöröshagymával együtt. Az olajban megdinszteljük a hagymát, majd a húst is hozzáadjuk, és fehéredésig pirítjuk. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük. A babérlevelet is hozzáadjuk, majd felöntjük az erőlevessel.
- Amikor a hús félig megpuhult (kb. 30 perc), akkor a leveshez adjuk a kockára vágott burgonyákat. (Készítsük el a rántást.)
- Mustárral, citromlével enyhén savanykásra ízesítjük. Tálaláskor a kockákra vágott főtt tojásra merjük az ízletes levest.
Rántás
- Amikor a hús és a burgonya is megpuhult, világos, petrezselymes rántást készítünk (az olajon megpirítjuk a lisztet, majd az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, kevés vízzel felengedjük).
- A tejföllel simára keverjük, és besűrítjük vele a levest.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 11167
- Feltöltés dátuma: 2015. március 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Sylvia Gasztro Angyal
114 recept
Egy nem mindennapi raguleves, amit a mustár és a főtt tojás tesz még izgalmasabbá!!