r
Nosalty Logó

Alaplében sült tarja

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Smaragd konyha
Alaplében sült tarja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 663 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3982 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2047.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    1159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1754 micro
  • β-karotin
    4372 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 663 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    322 g

Zsír

  • Összesen
    254.1 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12284.6 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    479 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    475 mg
  • Foszfor
    3727 mg
  • Nátrium
    6956 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1804.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2659 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    571 micro
  • K vitamin:
    447 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    1378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    26234 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2045 micro
Összesen 3982 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    365 micro
  • β-karotin
    911 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk folyó víz alatt. Majd papírtörlővel leitatjuk róla a vizet. Sózzuk, borsozzuk, és beirdaljuk az egyik felét, odanyomkodjuk a félbevágott fokhagyma gerezdeket.
  2. Jénai tálba tesszük a megpucolt, megmosott, félbevágott zöldségeket, és rátesszük a húst. Ráöntjük az alaplevet, és alufóliával letakarva 180 fokon sütjük 1 órát. Időnként meglocsoljuk.
  3. Ha már puha a húsunk, kivesszük a jénai tálból a zöldségeket, és az alaplevet átöntjük egy fazékba. A húst egy tepsibe tesszük, és langyosra felolvasztott zsírral leöntjük. 15-20 perc alatt 220 fokon mind két oldalát pirosra sütjük. És kész.
  4. Jó étvágyat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6303
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Alaplében sült tarja
Smaragd konyha 149 recept

A zöldségekből és tejszínből hamis vadast lehet hozzá készíteni mártásként. Krumplis knédlivel nagyon ízletes és laktató.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...