r
Nosalty Logó

Alacsony szénhidráttartalmú házi kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Alacsony szénhidráttartalmú házi kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 353 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2123 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1060.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 353 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6360.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    476 mg
  • Foszfor
    1562 mg
  • Nátrium
    3937 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    373.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    679 micro
Összesen 2123 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű (én melegbe szoktam, könnyebben felfut benne az élesztő) folyadékunkba beletesszük a cukrot. Miután feloldódott, hozzámorzsoljuk az élesztőt, lassú kavargatás mellett szétáztatjuk benne, hogy ne legyen darabos, majd hagyjuk állni kb. 10 percet (ameddig fel nem fut).
  2. Élesztő felfuttatása alatt a liszteket egy tálban összekeverjük (akkorában, amiben majd keleszteni is tudjuk), hozzáadjuk a sót.
  3. A 10 perc elteltével hozzáadjuk az élesztőt és a felolvasztott margarint a lisztkeverékünkhöz, és összegyúrjuk alaposan, majd hagyjuk kelni egy órán keresztül. Majd újra alaposan átgyúrjuk, ha ragadna, a benne lévő lisztek valamelyikével lisztezzük be a kezünket a gyúrás közben.
  4. Szilikonos sütőformába tesszük vagy cserépedénybe, és ebben kelesztjük újra a tésztánkat, mivel sütni is már ebben fogjuk.
  5. Második kelesztés vége előtt bekapcsoljuk a sütőt 180°C-ra, hogy mire letelik az egy óra, elő legyen melegítve a sütő. 50 percet sütjük alul-felül sütéssel, és kb. 1/4 óránként spricceljük meg egy kis hideg vízzel (ez segíti a kenyerünk külsejét, hogy ne legyen száraz, hanem puha, ropogós legyen). 50 perc után feltekerjük a sütőt 200-210°C-ra, átállítjuk a sütőt hőlégkeverésre, és további 1/4 órát sütjük.
  6. Amikor megsült a kenyerünk (kicsit hagyjuk hűlni, hogy megtudjuk fogni), viszonylag rövid időn belül tegyük egy olyan tányérra vagy bármire, amin az alja is tud levegőzni, hogy ne izzadjon be, és fedjük le konyharuhával, és hagyjuk kihűlni.
  7. Fogyasszuk el! Jó étvágyat! A mért adatokkal készült kenyér szénhidráttartalma 40,1gCH / 100g.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 11822
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egészséges, friss házi kenyér. Bátran fogyasztható cukorbetegként, fogyókúrához és egészséges életmódot követők számára az alacsony szénhidráttartalma miatt és az alacsony GI indexe miatt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...