Ajvár ahogy Glaser készíti
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
105
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
160 kcal
-
800g padlizsán190 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
108g hegyes erős paprika24 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
631
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
35
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 139.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 240.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 1710 micro
-
β-crypt 502 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
105
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 835.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 206 mg
-
Foszfor 404 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 1440.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 988 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 889 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 495 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 158 micro
-
β-karotin 10258 micro
-
β-crypt 3014 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 594 micro
Összesen
631
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 46.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 80.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 572 micro
-
β-crypt 168 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
35
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 ek citromlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A paprikákat kettévágjuk, a magokat kivesszük. A padlizsánt kettévágjuk, majd mindkettőt a vágott felületükkel lefelé egy kevés olajjal megkent tepsibe rakjuk. Betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30 percig grillezzük.
- Kivesszük, letakarjuk, és hagyjuk kicsit hűlni, majd meghántjuk, és hagyjuk lecsepegni. Egy magas edénybe tesszük.
- Az apróra vágott hagymát az olajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és chilit, további 2-3 percig dinszteljük, majd a paprikás padlizsánhoz adjuk, és botmixerrel pürésítjük.
- Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11051
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Eddig mindig készen vásároltam az ajvárt, most elérkezett az ideje, hogy el is készítsem. Nem bántam meg, sokkal finomabb.