Ági almás lepénye- Almás lepény 3.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
6 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
A töltelékhez
A töltelék alá
-
19 kcal
-
8g búzadara27 kcal
A tetejére
-
9g tojás12 kcal
Összesen
1006
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
300g margarin2151 kcal
-
450g finomliszt1638 kcal
A töltelékhez
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
1250g alma585 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
A töltelék alá
-
40g sárgabarackdzsem111 kcal
-
45g búzadara162 kcal
A tetejére
-
55g tojás69 kcal
Összesen
6027
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
-
5.9g porcukor23 kcal
-
11.9g margarin85 kcal
-
17.8g finomliszt65 kcal
A töltelékhez
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
49.5g alma23 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
A töltelék alá
-
1.6g sárgabarackdzsem4 kcal
-
1.8g búzadara6 kcal
A tetejére
-
2.2g tojás3 kcal
Összesen
239
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 43 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 281.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147.1 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 194.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 441 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 410 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 356 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
1006
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 67.9 g
Zsír
-
Összesen 258.2 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 121 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 77 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1687.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 185 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 199 mg
-
Foszfor 886 mg
-
Nátrium 180 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 882.4 g
-
Cukor 457 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 1164.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2646 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 305 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 238 micro
-
Kolin: 411 mg
-
Retinol - A vitamin: 2459 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2134 micro
-
β-crypt 133 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 895 micro
Összesen
6027
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 66.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
239
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojás
-
15 dkg porcukor
-
30 dkg margarin
-
45 dkg finomliszt
A töltelékhez
-
1 csomag vaníliás cukor
-
15 dkg cukor
-
1.3 kg alma
-
fahéj ízlés szerint
-
1 ek citromlé
A töltelék alá
-
3 púpozott ek búzadara
A tetejére
-
1 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk gyors mozdulatokkal, majd 40-60 % arányban kettévágjuk. A nagyobb tésztadarabot kinyújtjuk kb. 6-8 mm vastagra, és beletesszük a tepsibe úgy, hogy az oldalára is feltapasztjuk.
- Megkenjük a sárgabarackdzsemmel, és leszórjuk a grízzel.
- Kinyomkodjuk a reszelt alma levét, de nem teljesen szárazra. Hozzátesszük a kétféle cukrot, a fahéjat és a citromlét. Szétterítjük az almatölteléket a tésztán.
- Kinyújtjuk a másik tésztadarabot is kb. 4-6 mm vékonyra, és ráterítjük a töltelékre.
- Tetejét egész tojással kenjük meg, megszurkáljuk, és villával rácsozzuk.
- Előmelegített sütőbe tolva készre sütjük. Melegen vágjuk fel!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 33x27x4
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 614
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 189234
- Feltöltés dátuma: 2010. április 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Becsei Ágnes
100 recept
Anno, mikor cukrásznak tanultam, Kabinet foglalkozáson így készítettük az almás lepényt. Azóta is ennél a receptnél maradtam!