r
Nosalty Logó

Áfonyás-vaníliás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
theblackcat
Áfonyás-vaníliás süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta elkészítése:

Túrókrém elkészítése:

Puding elkészítése:

Összesen 368 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta elkészítése:

Túrókrém elkészítése:

Puding elkészítése:

Összesen 2201 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta elkészítése:

Túrókrém elkészítése:

Puding elkészítése:

Összesen 168 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.6 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 368 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3741.7 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    899 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    930 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347.6 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    752 micro
Összesen 2201 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.6 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Tészta elkészítése:

Túrókrém elkészítése:

Puding elkészítése:

Elkészítés

Tészta elkészítése:

  1. A tojásfehérjén kívül összekeverjük a hozzávalókat.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk.

Túrókrém elkészítése:

  1. Összekeverjük a hozzávalókat.
  2. A pudingot az előírás szerint készítjük el.

Puding elkészítése:

  1. Kivajazott, kilisztezett 22 cm-es tortaformába kanalazzuk a tésztát, és előmelegített sütőbe tesszük.
  2. Légkeveréses módon 30 perc alatt megsütjük 180 fokon. Kivesszük, és megvárjuk, amíg kihűl a formában.
  3. Rákanalazzuk a túrókrémet, majd befedjük pudinggal.
  4. Hagyjuk teljesen kihűlni, egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2852
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás-vaníliás süti
theblackcat 4 recept

Ezen a nyáron alkalmam volt 2 hetet szüleimnél tölteni. Egyik este édesapám 5 kg áfonyával állított haza, mondván: "Ott az egész este a lekvár készítésére". :) Így hát édesanyámmal nekiláttunk a munkának, késő estig főzőcskéztünk, mondanom sem kell, hogy a fülünk is lila volt utána. :) Nagyon jó móka volt, és amikor eljött a hazautazás ideje, hozhattam magammal az aznapi termésből. Gondolkodtam, mire is lehetne felhasználni, végül úgy éreztem, hogy a vaníliával nagyon szép és finom párost fog alkotni az áfonya. Így született meg ez a recept, mindenki nagy örömére. :)

Hozzávalók

Tészta elkészítése:

Túrókrém elkészítése:

Puding elkészítése:

Címlapról ajánljuk

További cikkek