Áfonyás-vaníliás süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
theblackcat
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 5% Zsír
Tészta elkészítése:
-
20g finomliszt73 kcal
-
13g áfonyadzsem37 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Túrókrém elkészítése:
-
42g tehéntúró61 kcal
-
10g áfonyadzsem28 kcal
-
3g cukor13 kcal
Puding elkészítése:
Összesen
368
kcal
- 10% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 5% Zsír
Tészta elkészítése:
-
120g finomliszt437 kcal
-
80g áfonyadzsem222 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Túrókrém elkészítése:
-
250g tehéntúró368 kcal
-
60g áfonyadzsem167 kcal
-
20g cukor77 kcal
Puding elkészítése:
Összesen
2201
kcal
- 10% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 5% Zsír
Tészta elkészítése:
-
9.2g finomliszt33 kcal
-
6.1g áfonyadzsem17 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
12.6g tojás16 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Túrókrém elkészítése:
-
19.1g tehéntúró28 kcal
-
4.6g áfonyadzsem13 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
Puding elkészítése:
-
38.2g tej21 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
3.4g vaníliás pudingpor13 kcal
Összesen
168
kcal
- 10% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 623.6 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 84 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.9 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
368
kcal
- 10% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.3 g
Zsír
-
Összesen 42.6 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3741.7 g
-
Cink 653 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 899 mg
-
Vas 505 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 930 mg
-
Nátrium 553 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 347.6 g
-
Cukor 186 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 348.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 454 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 752 micro
Összesen
2201
kcal
- 10% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285.6 g
-
Cink 50 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 26.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 23 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
Tészta elkészítése:
-
12 dkg finomliszt
-
4 ek áfonyadzsem
-
3 ek cukor
-
1 csipet sütőpor
Túrókrém elkészítése:
-
25 dkg tehéntúró
-
3 ek áfonyadzsem
-
2 dkg cukor
Puding elkészítése:
-
5 dl tej
-
4 ek cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
Elkészítés
Tészta elkészítése:
- A tojásfehérjén kívül összekeverjük a hozzávalókat.
- A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk.
Túrókrém elkészítése:
- Összekeverjük a hozzávalókat.
- A pudingot az előírás szerint készítjük el.
Puding elkészítése:
- Kivajazott, kilisztezett 22 cm-es tortaformába kanalazzuk a tésztát, és előmelegített sütőbe tesszük.
- Légkeveréses módon 30 perc alatt megsütjük 180 fokon. Kivesszük, és megvárjuk, amíg kihűl a formában.
- Rákanalazzuk a túrókrémet, majd befedjük pudinggal.
- Hagyjuk teljesen kihűlni, egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2855
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
theblackcat
4 recept
Ezen a nyáron alkalmam volt 2 hetet szüleimnél tölteni. Egyik este édesapám 5 kg áfonyával állított haza, mondván: "Ott az egész este a lekvár készítésére". :) Így hát édesanyámmal nekiláttunk a munkának, késő estig főzőcskéztünk, mondanom sem kell, hogy a fülünk is lila volt utána. :) Nagyon jó móka volt, és amikor eljött a hazautazás ideje, hozhattam magammal az aznapi termésből. Gondolkodtam, mire is lehetne felhasználni, végül úgy éreztem, hogy a vaníliával nagyon szép és finom párost fog alkotni az áfonya. Így született meg ez a recept, mindenki nagy örömére. :)