r
Nosalty Logó

Áfonyás-vaníliás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
theblackcat
Áfonyás-vaníliás süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta elkészítése:

Túrókrém elkészítése:

Puding elkészítése:

Összesen 368 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta elkészítése:

Túrókrém elkészítése:

Puding elkészítése:

Összesen 2201 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta elkészítése:

Túrókrém elkészítése:

Puding elkészítése:

Összesen 168 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.6 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 368 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3741.7 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    899 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    930 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347.6 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    752 micro
Összesen 2201 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.6 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Tészta elkészítése:

Túrókrém elkészítése:

Puding elkészítése:

Elkészítés

Tészta elkészítése:

  1. A tojásfehérjén kívül összekeverjük a hozzávalókat.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk.

Túrókrém elkészítése:

  1. Összekeverjük a hozzávalókat.
  2. A pudingot az előírás szerint készítjük el.

Puding elkészítése:

  1. Kivajazott, kilisztezett 22 cm-es tortaformába kanalazzuk a tésztát, és előmelegített sütőbe tesszük.
  2. Légkeveréses módon 30 perc alatt megsütjük 180 fokon. Kivesszük, és megvárjuk, amíg kihűl a formában.
  3. Rákanalazzuk a túrókrémet, majd befedjük pudinggal.
  4. Hagyjuk teljesen kihűlni, egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2855
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás-vaníliás süti
theblackcat 4 recept

Ezen a nyáron alkalmam volt 2 hetet szüleimnél tölteni. Egyik este édesapám 5 kg áfonyával állított haza, mondván: "Ott az egész este a lekvár készítésére". :) Így hát édesanyámmal nekiláttunk a munkának, késő estig főzőcskéztünk, mondanom sem kell, hogy a fülünk is lila volt utána. :) Nagyon jó móka volt, és amikor eljött a hazautazás ideje, hozhattam magammal az aznapi termésből. Gondolkodtam, mire is lehetne felhasználni, végül úgy éreztem, hogy a vaníliával nagyon szép és finom párost fog alkotni az áfonya. Így született meg ez a recept, mindenki nagy örömére. :)

Hozzávalók

Tészta elkészítése:

Túrókrém elkészítése:

Puding elkészítése:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...