r
Nosalty Logó

Áfonyás túrótorta Medea konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Áfonyás túrótorta Medea konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 466 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 2790 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 241 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.8 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 466 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.9 g

Zsír

  • Összesen
    147.3 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3694.7 g
  • Cink
    784 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    605 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    1221 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.7 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    616.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1076 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    909 micro
Összesen 2790 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.7 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. A sütemény elkészítését a tésztával kezdjük. A lisztet egy tálba rakjuk, összekeverjük a sütőporral és a csipet sóval. Ezután összemorzsoljuk a hideg vajjal, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt és a cukrot.
  2. Közepesen lágy tésztát gyúrunk, és amíg a tölteléket készítjük, a tésztát pihentetjük.
  3. A töltelékhez egy tálban villával összetörjük a túrót, ezután hozzárakjuk a tojásokat, a tejfölt, a citromhéját, a cukrot és a vaníliát, alaposan összekeverjük.
  4. Ezután a megmosott és lecsepegtetett áfonyát is hozzárakjuk, és azzal is óvatosan összeforgatjuk.
  5. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk. Egy előzetesen kivajazott, kisméretű tortaformába nyomkodjuk. Az alját villával kiszurkáljuk, és ráöntjük a túrós-áfonyás masszát. Ezután a megmaradt tésztából golyócskákat formázunk, és kirakjuk vele a tortát úgy, hogy egy szem áfonyát egy golyócskával felváltva körberakjuk a tetején.
  6. Előmelegített, 180 fokos sütőben 30 percet sütjük. Langyosan tálalva ugyanolyan finom, mint lehűtve, jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1853
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Puha linzeralapon elterülő citromos-áfonyás túrókrém, a tetején még egy nagy adag áfonyával és linzer tésztagolyócskákkal kirakva. Nagyon-nagyon finom, könnyű, nyári torta az áfonyaszezonra, szeretettel ajánlom mindenkinek! :)

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...