r
Nosalty Logó

Áfonyás túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marianna
Áfonyás túrótorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 915 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3656 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1151.7 g
  • Cink
    325 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    250 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 915 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.5 g

Zsír

  • Összesen
    200.6 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4606.8 g
  • Cink
    1301 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    1002 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    1180 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    343.4 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    947.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1529 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1453 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    891 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 3656 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.2 g
  • Cink
    75 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babapiskótákat lereszeljük vagy ledaráljuk morzsalékosra. A margarint felolvasztjuk, és összedolgozzuk a piskótamorzsával.
  2. Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és egyenletesen belenyomkodjuk a margarinos piskótamorzsát. 30 percre hűtőbe tesszük.
  3. Közben, ha fagyasztott áfonyával dolgozunk, kiengedjük. Ha friss áfonyát használunk, átválogatjuk, és néhány szemet félreteszünk a díszítéshez. Az áfonya felét a cukorral együtt összepépesítjük.
  4. A citrom héját belereszeljük az alaposan áttört túróba, majd a pépesített cukros áfonyát és a citrom levét is beledolgozzuk.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük, s ezután a zselatin típusától függően kétféleképpen folytathatjuk a torta készítését.
  6. Ha zselatinfix-szel dolgozunk, beledolgozzuk a tejszínhabba (a csomagoláson előírtak szerint). Ezután a túrókrémmel és a maradék áfonyával óvatosan összeforgatjuk.
  7. Ha zselatinport használunk, a hideg vízzel elkevert port alacsony hőfokon feloldjuk, 2-3 ek túrómasszával elkeverjük, majd a maradék túrómasszához keverjük. Kb. 10 percre hűtőbe tesszük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tejszínt és az áfonyát.
  8. A krémet tortalapra simítjuk. Lehet hullámos a teteje, mert a kis hullámhalmokon jól mutat az áfonya.
  9. Egy éjszakára, de minimum 6 órára hűtőbe tesszük.
  10. Végül a torta tetejét a félretett áfonyaszemekkel és a mentalevelekkel díszítjük.
  • Tepsi mérete: 26
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 34795
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 23.

Ajánló

A hűtési időt fontos kivárni, mert különben a torta alja és a túrós krém sem szilárdul meg tökéletesen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marianna 11 recept

Tudom, hogy már számtalan túrótortarecept van fenn ezen az oldalon is, de talán ez az áfonya miatt egy kicsit mégis más. Nem a saját találmányom, egy régebbi Tina receptkönyvben találtam rá, picit változtattam rajta, de nagyon fincsi lett. Szerintem más gyümölcsökkel is működhet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...