r
Nosalty Logó

Áfonyás tarte

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Országh Kitti
Áfonyás tarte
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A creme patissiere-hez

Összesen 650 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A creme patissiere-hez

Összesen 3903 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A creme patissiere-hez

Összesen 241 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 650 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    195.4 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1944 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2679.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1006 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    997 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.1 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1780 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    340 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    1232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1736 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    484 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1762 micro
Összesen 3903 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A creme patissiere-hez

Elkészítés

A tésztához

  1. Összegyúrjuk a tésztához az átszitált lisztet, a porcukor és a szobahőmérsékletűre engedett vajat, majd hozzálöttyintjük a vizet, és a vaníliás cukorral is összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük pihenni legalább 45 percre.
  2. Egy 26 cm-es piteformába belehelyezzük a tésztagömböcöt, és szépen az ujjainkkal elegyengetjük benne. Próbáljuk egyenletesen kiteríteni: ha itt-ott kilyukadna, tapasszuk össze. Újabb pihentetés, ezúttal 30 percig csücsüljön a hűtőben a tészta. Ezután kivesszük, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Figyelgessük, mikor aranybarnára sül, kivehetjük. Hagyjuk pihenni, a vajas tésztát nem szabad forrón megpiszkálni, különben szétesik.
  3. Addig elkészítjük a krémet: 4 deci tejet a vaníliás cukorral felteszünk melegedni alacsony hőmérsékleten: ha forráspont közelébe ér, lehúzhatjuk a tűzről.
  4. Ezalatt összedolgozzuk a tojássárgájákat a cukorral, illetve óvatosan és fokozatosan a kukoricaliszttel és a maradék 1 deci tejjel.
  5. A vaníliás tejet és a tojássárgájás keveréket óvatosan, lassan, de határozottan összedolgozzuk. Ha ezzel megvagyunk, visszatesszük közepes lángra felforrni a tojásos-tejes-kukoricalisztes keveréket. Ha elkezd sűrűsödni, jó úton járunk: nem kell megijedni, teljesen sűrű lesz, kevergessük folyamatosan.
  6. Pihentetés következik legalább egy óráig, ezalatt felverjük a behűtött tejszínt.
  7. Az óra leteltével összedolgozzuk a krémet és a tejszínhabot óvatosan, majd a kész vajas tésztánkra halmozzuk egyenletesen.
  8. Végezetül rádobáljuk az áfonyaszemeket. Legalább 2órán át hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7088
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Országh Kitti 34 recept

Kerestem egy mennyei pitereceptet, olyat, amitől tényleg mindenki olvadozni fog. Több leírás egyesítéséből és saját kútfőből született meg ennek a világszerte ismert pitének, a tartnak az ötlete, ezúttal áfonyával. A hosszú folyamat után nagyon elégedettek leszünk!

Hozzávalók

A tésztához

A creme patissiere-hez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...