Áfonyás tápiókapuding
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
Puding
-
200g tápióka716 kcal
-
400g kókusztej788 kcal
-
200g tej112 kcal
-
400g víz0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
75g méz228 kcal
Rétegezés
-
320g áfonyadzsem890 kcal
Összesen
2773
kcal
- 1% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
Puding
-
12.5g tápióka45 kcal
-
24.9g kókusztej49 kcal
-
12.5g tej7 kcal
-
24.9g víz0 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
4.7g méz14 kcal
Rétegezés
-
19.9g áfonyadzsem55 kcal
Összesen
172
kcal
- 1% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.1 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 102.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
348
kcal
- 1% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 89.6 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1396.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 421 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 462 mg
-
Nátrium 276 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 488.8 g
-
Cukor 241 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 823.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
2773
kcal
- 1% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 87 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 51.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
172
kcal
Hozzávalók
Puding
Rétegezés
Elkészítés
Puding
- A kókusztejet és a tejet forraljuk fel.
- A vaníliás cukrot, a mézet és a tápiókát adjuk hozzá. Közepes lángon, kevergetés közben főzzük teljesen puhára (kb. 25 perc). Ha a folyadékot felszívta, és még mindig látunk fehér pontot a gyöngyök közepén, adjuk hozzá a vizet is.
- Ha a gyöngyök teljesen átfőttek és puding állagúvá vált, vegyük le a tűzhelyről, és hűtsük ki.
Rétegezés
- A kihűlt pudingot rétegezzük az áfonyadzsemmel. Én poharakat használtam, de fagyis kehely vagy nagy tál is kiválóan alkalmas.
- 1-2 órára tegyük hűtőbe az elkészült pudingot.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 281
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 60330
- Feltöltés dátuma: 2014. május 23.
Ajánló
1-2 órára érdemes hűtőbe tenni az elkészült pudingot.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ha valamilyen különlegességre vágysz puding vagy tejberizs helyett, akkor próbáld ki! A gyerekek imádják a gumis gyöngyöket! Dzsemmel és friss gyümölccsel is kiváló desszert.