r
Nosalty Logó

Áfonyás tápiókapuding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Áfonyás tápiókapuding
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Puding

Rétegezés

Összesen 348 kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Puding

Rétegezés

Összesen 2773 kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Puding

Rétegezés

Összesen 172 kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 348 kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    89.6 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1396.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.8 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    823.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2773 kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Puding

Rétegezés

Elkészítés

Puding

  1. A kókusztejet és a tejet forraljuk fel.
  2. A vaníliás cukrot, a mézet és a tápiókát adjuk hozzá. Közepes lángon, kevergetés közben főzzük teljesen puhára (kb. 25 perc). Ha a folyadékot felszívta, és még mindig látunk fehér pontot a gyöngyök közepén, adjuk hozzá a vizet is.
  3. Ha a gyöngyök teljesen átfőttek és puding állagúvá vált, vegyük le a tűzhelyről, és hűtsük ki.

Rétegezés

  1. A kihűlt pudingot rétegezzük az áfonyadzsemmel. Én poharakat használtam, de fagyis kehely vagy nagy tál is kiválóan alkalmas.
  2. 1-2 órára tegyük hűtőbe az elkészült pudingot.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 281
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 60272
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 23.

Ajánló

1-2 órára érdemes hűtőbe tenni az elkészült pudingot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha valamilyen különlegességre vágysz puding vagy tejberizs helyett, akkor próbáld ki! A gyerekek imádják a gumis gyöngyöket! Dzsemmel és friss gyümölccsel is kiváló desszert.

Hozzávalók

Puding

Rétegezés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...