r
Nosalty Logó

Áfonyás sajttorta bokibo konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bokibo
Áfonyás sajttorta bokibo konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 1625 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 6492 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 358 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    119 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    893.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.5 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 1625 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101 g

Zsír

  • Összesen
    476 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3575.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    997 mg
  • Nátrium
    1666 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462 g
  • Cukor
    348 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1785 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    829 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1757 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1230 micro
Összesen 6492 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 358 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A hozzávalókat egy tálban összemorzsoljuk,majd egy 26 cm-s gyümölcstortaformába nyomkodjuk úgy, hogy az oldalára is jusson.

Krémhez

  1. A mascarponét és a tejfölt a cukrokkal összekeverjük.
  2. Beletesszük a tojásokat.
  3. Alaposan hozzákeverjük az étkezési keményítőt.
  4. Rövid keverés után ráöntjük a tésztára. Majd előmelegített sütőben 75-80 percig sütjük. A sütő aljába egy lábosban vagy tepsiben vizet teszünk, hogy gőz keletkezzen.
  5. Aki szeretne, tehet a tésztába is áfonyát 2-3 evőkanállal. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd 1-2 óra elteltével megkenjük darabos áfonyalekvárral. Hűtve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 179
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8789
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű, nyári desszert, eperrel is elkészíthető. Télen áfonya helyett mogyorókrémmel is isteni! Mi nagyon szeretjük, elég gyakran készül!

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...