r
Nosalty Logó

Áfonyás rizsfelfújt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timejja9
Áfonyás rizsfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 338 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2022 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 338 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.7 g

Zsír

  • Összesen
    86 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2476.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    1008 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    811 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    453 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    810 micro
Összesen 2022 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst, a 200 ml vízben addig főzzük, míg teljesen beszívja azt. Ekkor felöntjük a tejjel, hozzáadjuk az édesítőszert, a kókuszzsírt, és alacsony lángon tejberizst készítünk. Félretesszük hűlni.
  2. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből, az édesítőszerrel kemény habot verünk robotgép segítségével. Amikor a tejberizs kihűlt, hozzáadjuk a zsírszegény túrót és a tojássárgájákat. Végül több részletben hozzákeverjük a kemény habot.
  3. Egy magas falú tepsit kikenjük kókuszzsírral, megszórjuk teljes kiőrlésű zsemlemorzsával, beleöntjük a rizses masszát. A tetejére rádobáljuk az áfonyát. Sütőben 40-45 perc alatt, közepes lángon aranybarnára sütjük. Sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert összeesik a felfújt.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1735
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 21.

Ajánló

Kínálhatjuk diétás lekvárral vagy házi gyümölcsszósszal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Timejja9 32 recept

Edzés után egy szelet rizsfelfújt, és a megfelelő szénhidrátmennyiség már biztosítva is van a szervezet számára. Gyerekeknek uzsonnára is kitűnő nyalánkság, lekvárral vagy gyümölcsszósszal leöntve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...