r
Nosalty Logó

Áfonyás muffin horlillus konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Áfonyás muffin horlillus konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 735 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4399 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 735 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    176 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3884.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    2577 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    649.7 g
  • Cukor
    339 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    68 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    797 micro
Összesen 4399 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor, só) kézi habverővel összekeverjük.
  2. A nedves hozzávalókat (olaj, tojás, tej, vanília aroma) egy spatulával összedolgozzuk, körülbelül tízszer megkeverve azokat.
  3. Végül a kettőt villával összekeverjük, figyelve, nehogy túl legyen keverve a massza.
  4. Ezután kerül bele az áfonya, amit spatulával keverünk hozzá, óvatosan, hogy azokat ne törjük közben meg.
  5. A muffin sütőt kibéleljük kosárkákkal vagy kivajazzuk, és mehet bele háromnegyedéig az elkészült tészta. Egy kevéske kristálycukrot hintünk a kapszlikban levő muffinok tetejére, majd mehet a sütőbe.
  6. Előmelegített sütőben 160 fokon megsütjük, 15-20 percig, figyelve, hogy kicsit piruljon a teteje, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 10712
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptem egy külföldi oldalról származik, én dupláztam a hozzávalókat, így nagyjából 19 db muffin jön ki belőle! Isteni finom, az az igazi áfonyás muffin íz, nekem még muffin sose emelkedett ilyen magasra, mint ennél a receptnél, ezért gondoltam megosztom Veletek is! Itthon elsöprő sikere volt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...